Ηλεία

Πύργος: Παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Ι. Τραμπαδώρου

Παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Ι. Τραμπαδώρου με θέμα την Ναυτιλία στην περιοχή του Πύργου κατά την Καποδιστριακή περίοδο και την Αντιβασιλεία (1829-1835).
Ακούστε το άρθρο

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, στο παντοπωλείο – εστιατόριο ΕΔΕΑΤΡΟΣ,η παρουσίαση του βιβλίου για την Ναυτιλία στον Πύργο κατά την Καποδιστριακή περίοδο και την Αντιβασιλεία (1829-1835).

Σε αυτήν παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας κκ. Γερμανού, εκπρόσωπος της βουλευτού κας Δ. – Θ. Αυγερινοπούλου, ο τέως βουλευτής κ. Δημ. Μπαξεβανάκης και ο κ. Τάκης Τσιλιμίγκρας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πληρότητα των εισηγήσεων, καθώς επίσης και το ενδιαφέρον που έδειξε το κοινό γεγονός που αποτυπώθηκε και τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις που επακολούθησαν των εισηγήσεων αυτών.
Γεγονός κάθε άλλο παρά τυχαίο, αφού οι εισηγήσεις περιελάμβαναν φρέσκια γνώση και εμπεριστατωμένες αναλύσεις.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Φιλόλογος – ιστορικός ΜΑ κ. Αυγερινός Αναστασόπουλος ο οποίος επιπροσθέτως έκανε και παρεμβάσεις.
Πρώτος έλαβε τον λόγο ο συγγραφέας του βιβλίου ο Οικονομολόγος – Ιστορικός ΜΑ κ. Διονύσης Τραμπαδώρος ο οποίος μίλησε για το θέμα του βιβλίου, και έδωσε ερεθίσματα για περαιτέρω συζήτηση.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν ο άγνωστε πτυχές του πολύ σημαντικού ζητήματος που πραγματεύτηκε ο συγγραφέας στο βιβλίο.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Διδάκτορας Οικονομικών του Χώρου κ. Γιάννης Παντελάδης ο οποίος επικεντρώθηκε στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των Επτανήσων με την Ηλεία και των Πύργο, καθώς και στο ζήτημα της επίδρασης των εξελίξεων τόσο στην κοινωνία και την οικονομία των νησιών, όσο και της Δυτικής Πελοποννήσου.


Ο τρίτος στη σειρά ομιλητής ήταν ο κ. Σπύρος Σιδηροκαστρίτης Εκπαιδευτικός, με ΜΑ στην ιστορία, ο οποίος ανέλυσε το ζήτημα της όχι τυχαίας παρουσίας της πόλης του Πύργου ανάμεσα στις λίμνες της Αγουλινίστας και της Μουριάς καθώς και της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής σημασίας αυτών, καθώς και των άλλων υδροβιότοπων της περιοχής, με αφορμή ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μνημονιακό έγγραφο του Στέλιου Α. Κουβαρά για τη λίμνη της Μουριάς.

Η εκδήλωση έκλεισε με την συμμετοχή του κοινού το οποίο απεκόμισε τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις τόσο για αυτό καθαυτό το αντικείμενο της εκδήλωσης, όσο και για τον υποδειγματικό τρόπο που διεξήχθη από την άποψη της τήρησης των μέτρων κατά της διάδοσης της Covd-19.

Η εκδήλωση αυτή πραγματικά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και φάνταξε σαν όαση ευχαρίστησης σε εποχές δύσκολες.

Όλη η επικαιρότητα