Ηλεία

Πυρκαγιές 2007: «Ζωντανοί» και τώρα και πάντα…

Ακούστε το άρθρο

Τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, τίποτα δεν έχει σβήσει…

13 χρονια μετα τον αυγουστο του 2007, οταν η ηλεια παραδοθηκε στις φλογες, γραφοντας μια απο τις πιο μελανες σελιδες της συγχρονης ιστοριας του τοπου, τιποτα δε θυμιζει εκεινο το απεραντο γκριζο… Τα βουνα πρασινισαν ξανα, και τα σπιτια ξαναχτιστηκαν…. Ωστοσο, οι μνημες σε οσους εχασαν μεσα σε λιγη ωρα φιλους, συγγενεις, σπιτια και περιουσιες παραμενουν αναλλοιωτες, σαν μια ανοιχτη πληγη που καθε χρονο τετοια μερα ανοιγει… η καμερα της ορτ βρεθηκε σημερα στην αρτεμιδα και τη μακιστο της ζαχαρως που καταστραφηκαν ολοσχερως θρηνωντας δεκαδες θυματα και μιλησε με τους ανθρωπους που 13 χρονια μετα ακομη προσπαθουν να επιστρεψουν στην κανονικοτητα.

Gepostet von Constantine Gkelntis am Montag, 24. August 2020

Μπορεί ο χρόνος να μαλακώνει την ψυχή, όμως κάθε χρόνο στις 24 Αυγούστου, οι πληγές πονάνε ξανά…

Στη στροφή προς Αρτέμιδα, στο σημείο όπου εκείνη την ημέρα γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του Νομού μας , εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, όταν εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Είναι οι τρεις εποχικοί πυροσβέστες που  μέχρι τέλους έδωσαν την δική τους μάχη  με τις φλόγες, είναι ζευγάρια και αδέρφια, κάτοικοι μόνιμοι αλλά και επισκέπτες που είχαν έρθει για διακοπές, είναι ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Είναι τέλος η Αθανασία Παρασκευοπούλου με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της,  την Αγγελική, την Μαρία, την Αναστασία και τον Κωνσταντίνο, με τα οποία την βρήκαν αγκαλιά στην πλαγιά, όπου η φωτιά τούς πρόφτασε.

Σε αυτή  την  στροφή  κρύβεται τόσος πόνος.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των αδικοχαμένων ανθρώπων που βρήκαν  τραγικό θάνατο βρέθηκαν και χθες το απόγευμα στο εκκλησάκι-μνημείο που έχει χτιστεί για να συμμετάσχουν στην επιμνημόσυνη δέηση και να αποτίσουν φόρο τιμής στην τη μνήμη  των θυμάτων.

Βλέπεται κανείς δεν ξέχασε. Κανείς δεν μπορεί να τους ξεχάσει όσα χρόνια και αν περάσουν.

Πυρκαγιές 2007: Συγκίνηση για τους ήρωες Πυροσβέστες που «χάθηκαν»

Όλη η επικαιρότητα