Ελλάδα

Πυροσβεστική: Τα ενεργά μέτωπα της χώρας

Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό βρίσκεται για τρίτη ημέρα η χώρα, με πολλαπλά μέτωπα φωτιάς ναι καίνε δασικές και αστικές περιοχές.

Δείτε αναλυτικά τα ενεργά μέτωπα σήμερα:

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 174 πυροσβέστες, με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

• Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών Αττικής, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Όλη η επικαιρότητα