Ελλάδα

Πωλείται εγκαταλελειμμένο χωριό στην Κρήτη

Ακούστε το άρθρο
Στις διαδικασίες πώλησης βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στην Μεσαρά, νότια του νομού Ηρακλείου. 

Παράλληλα γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν αγοραστές για το χωριό. Η οργάνωση «Δια-SOS-τε την Μεσαρά» υποστηρίζει ότι στοχεύουν να μετατρέψουν το χωριό σε έναν παραδοσιακό τουριστικό οικισμό.

Η οργάνωση επίσης αναφέρει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το εγκαταλελειμμένο χωριό. Εταιρεία της Αθήνας φαίνεται ότι θέλει να πραγματοποιήσει τη μετατροπή του χωριού σε παραδοσιακό τουριστικό οικισμό.

Η οργάνωση «Δια-SOS-τε την Μεσαρά» υποστηρίζει ότι, σε περίπτωση που ευοδώσουν οι διαπραγματεύσεις, η επένδυση αυτή θα αναπτύξει την περιοχή με αύξηση του τουρισμού, τόσο στο χωριό, όσο και στις γύρω περιοχές.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχουν διευκρινήσεις σχετικά με την ονομασία που θα δώσουν στο χωριό.

Η ανάρτηση της οργάνωσης «Δια-SOS-τε την Μεσαρά», αναφέρει αναλυτικά:

Πωλείται χωριό της Μεσαράς!

Ένα ολόκληρο χωριό που σήμερα έχει τελείως εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση για πώληση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για το συγκεκριμένο χωριό που για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε προς το παρόν το όνομα του (έως να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση) υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Αθηναϊκή εταιρεία να το αγοράσει και να το μετατρέψει σε πρότυπο παραδοσιακό τουριστικό οικισμό.
Αυτή τη στιγμή η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες του και δεν αποκλείεται εντός των ημερών οι δυο πλευρές να τα βρουν και να έχουμε θετικές εξελίξεις.

Για την μεγάλη αυτή επένδυση που θα αλλάξει εντελώς τον τουριστικό χάρτη της περιοχής, θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους.

Πηγή: valueforlife

Όλη η επικαιρότητα