Ελλάδα

Πως ξεγλίστρησε ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής – Πέρασε τα σύνορα ντυμένος καλόγερος

Ακούστε το άρθρο

Βγαλμένο από σενάριο ταινίας του Χόλυγουντ είναι ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται πως κατάφερε να ξεφύγει ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής από τα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος μάλιστα εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης πέρασε με πλαστά στοιχεία τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία ντυμένος καλόγερος και με μεγάλη γενειάδα προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, ο καταζητούμενος διέφυγε στη Σερβία. Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται σε μοναστήρια της γείτονος χώρας ενώ εξετάζονται οι σχέσεις του Παππά με Έλληνες μοναχούς παλαιοημερολογίτες, που ζουν σε γνωστό μοναστήρι στην Ελλάδα.

Στο κυνήγι Παππά και η Ιντερπόλ

Η υπόθεση του φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις καθώς τη Δευτέρα η Ιντερπόλ εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής εικάζεται ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό σε χώρα των Βαλκανίων, μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 13 ετών και τριών μηνών, στοιχείο που ενισχύει και το σενάριο που μεταδόθηκε στο ρεπορτάζ του Star.

Τα ίχνη του χάθηκαν τον Οκτώβρη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα ο Παππάς, αναζητείται από τις 7 Οκτωβρίου του 2020, λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση. Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν πραγματοποιήσει έρευνες σε δύο τοποθεσίες και οικήματα στην Αλβανία που είχε επαφές και ταξίδια ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής μέσω των διαύλων συνεργασίας στην γειτονική χώρα, οι οποίες αποδείχτηκαν άκαρπες.

Από την έρευνα των επικοινωνιών του διαπιστώθηκε ότι για τουλάχιστον 20 ημέρες οι τρεις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που φαίνεται να χρησιμοποιούσε, ήταν κλειστές ή δεν είχε κάνει εξερχόμενες κλήσεις. Οι τελευταίες επικοινωνίες του ήταν την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου, με τον δικηγόρο του Περικλή Σταυριανάκη.

Πηγή: STAR

Όλη η επικαιρότητα