Αθλητισμός

Πόλος έλξης εν καιρώ lockdown το Kaifas Waterski Resort

Ακούστε το άρθρο

H περιοχή θα φιλοξενήσει 9 με 11 Ιουλίου το παγκόσμιο κύπελλο θαλάσσιου σκι

Η πλήρης αναστολή όλων των ομαδικών αθλημάτων στην χώρα μας ελέω κορωνοϊού έχει στρέψει τους απανταχού λάτρεις του αθλητισμού σε εναλλακτικούς τρόπους άθλησης προκειμένου τόσο να ξεφεύγουν από την ρουτίνα της καραντίνας όσο και για διατηρούνται σε μια καλή φυσική κατάσταση.

Στην Ηλεία, η διέξοδος αυτή βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Πύργο και μιλάμε ασφαλώς για την μαγευτική λίμνη Καϊάφα, εκεί όπου καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τα θαλάσσια σπορ χάρη στο Kaiafas Water Ski Resort, ιδιοκτησίας των Γιώργου και Τάσου Χατζή.

Το Kaiafas Water Ski Resort (KWSR) είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, καθώς το νερό της λίμνης είναι εύκρατο και οι συνθήκες είναι ειδυλλιακές για όλα τα επίπεδα σκι.

Οι τέλειες συνθήκες σκι και η θάλασσα που απέχουν μόλις 200μ. Εκτός από το σκι, οι επισκέπτες στο KWSR μπορούν επίσης να απολαύσουν μασάζ, να χρησιμοποιήσουν τη σάουνα του ξενοδοχείου, να απολαύσουν βόλτες με ποδήλατο και να περπατήσουν γύρω από το γραφικό φυσικό περιβάλλον της λίμνης.

Πολλές διεθνείς συναντήσεις για σκι (όπως το Open European Championship το 1997 και το Kaiafas International το 2005), καθώς και διάφορα τουρνουά σε εθνικό επίπεδο (όπως το Michailides Master που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση) έχουν διοργανωθεί στο Lake Kaiafas στο παρελθόν . Η KWSR διαθέτει δύο σκάφη NAUTIQUE και παρέχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για σκι σλάλομ, κόλπα, ξυπόλυτος και wakeboarding.

Ο Γιώργος και ο Τάσος Χατζής, και οι δύο Ευρωπαίοι πρωταθλητές και κάτοχοι πολλών εθνικών διακρίσεων, είναι οι κύριοι προπονητές του KWSR. Οι ιδιοκτήτες της σχολής έχουν εκπαιδεύσει πολλούς εθνικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους πρωταθλητές σκι, καθώς και ξένους αθλητές που κατέχουν εθνικά ρεκόρ στις αντίστοιχες χώρες τους ενώ όπως δηλώσει σήμερα στην «Πατρίς σπορ» ο Γιώργος Χατζής, η λίμνη Καϊάφα το ερχόμενο καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο θαλάσσιου σκι με την συμμετοχή των 50 κορυφαίων αθλητών και αθλητριών στον κόσμο.

Αναλυτικά, όσα μας δόλωσε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής του θαλάσσιου σκι, προσπαθώντας να μας φέρει πιο κοντά με τον συναρπαστικό κόσμο των watersports:

«Η σχολή αυτή υπάρχει από το 1997 όταν και διεξήχθη στον Καϊάφα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι από τη μέρα που ξεκίνησε η καραντίνα, τα watersports στην περιοχή αλλά και γενικά έχουν γνωρίσει ιδιαίτερη άνθηση αφού πραγματοποιούνται σε ανοιχτό χώρο χωρίς σωματική επαφή, γι’ αυτό και επιτρέπονται!

Το θαλάσσιο σκι είναι ένα πάρα πολύ καλό και ωφέλιμο άθλημα καθώς γυμνάζει όλο το σώμα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες αφού μπορείς να το εξασκήσεις από πολύ μικρός μέχρι μεγάλος. Ειδικά στον Καϊάφα, το Water Ski Resort είναι όλο το χρόνο ανοιχτό αφού το κλίμα βοηθά και οι συνθήκες είναι ιδανικές για θαλάσσιο σκι. Η λίμνη δε, γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για waterski και από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου θα διεξαχθεί εδώ το Παγκόσμιο Κύπελλο με την συμμετοχή των 50 κορυφαίων αθλητών και αθλητριών όλου του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή τα θαλάσσια σπορ στην Ελλάδα βρίσκονται πιο πολύ σε επίπεδο ψυχαγωγίας και όχι αγωνιστικό γιατί μέχρι στιγμής ο Έλληνας δεν έψαχνε εναλλακτικούς τρόπους άθλησης. Όμως, λόγω του lockdown ο κόσμος έψαξε εναλλακτικές λύσεις και τα watersports έχουν γνωρίσει μεγάλη άνθηση. Νομίζω ότι τα θαλάσσια σπορ έχουν γίνει πολύ αγαπητά γιατί τα συνδυάζεις όλα! Το δύσκολο είναι να ξεκινήσεις, όταν ξεκινήσεις και το γνωρίσεις πολύ δύσκολα το αφήνεις μετά!»

Όλη η επικαιρότητα