WEB tv Ηλεία

Πύργος: Έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για τις μάσκες (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Διενέργεια ελέγχων για τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19

Στη «μάχη» της τήρησης των μέτρων προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση έχει ριχθεί η Δημοτική Αστυνομία Πύργου. Καθημερινά άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους σε καταστήματα εντός κι εκτός της πόλης του Πύργου, για να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι κανόνες (αποστάσεις, μάσκες κ.λπ.).

Η αύξηση των κρουσμάτων και τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση ώθησαν την Δημοτική Αστυνομία να αναλάβει ενεργό ρόλο στους ελέγχους για τις μάσκες, τις αποστάσεις και τα λοιπά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ χθες το μεσημέρι παρακολούθησε φωτογραφικά μέρος των ελέγχων που έγιναν σε καταστήματα στο κέντρο του Πύργου διαπιστώνοντας ότι τα μέτρα τηρούνται, τόσο από καταστηματάρχες και προσωπικό όσο και από τους πελάτες που εισέρχονται σε αυτά για να κάνουν τις αγορές τους…

Με δήλωση του στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο αρμόδιος για την Δημοτική Αστυνομία, αντιδήμαρχος, Μαρίνος Αχτύπης τόνισε πως «Οι έλεγχοι, μετά και τις καινούργιες εντολές που δόθηκαν από πλευράς Κυβέρνησης είναι εντατικοί. Διενεργούνται σε όλα τα καταστήματα και όχι μόνο σε αυτά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ελέγχουμε για το αν ιδιοκτήτες, υπάλληλοι και πελάτες φορούν μάσκες προστασίας, τις αποστάσεις και γενικότερα όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Εμείς δεν κάνουμε μόνο συστάσεις υπάρχουν και περιπτώσεις με πρόστιμα, είμαστε ένας ελεγκτικός μηχανισμός του Κράτους και είναι φυσικό να υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις».

Ο κ. Αχτύπης πρόσθεσε ότι «Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι κατά μεγάλο ποσοστό τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται. Οι πελάτες είναι προσεκτικοί όταν εισέρχονται σε καταστήματα ενώ και οι καταστηματάρχες εκτός από το γεγονός ότι είναι τυπικοί στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας προφυλάσσουν και τους πολίτες και φυσικά και την  βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.

Ο κόσμος πρέπει να προσέχει, ο κορωνοιός δεν έχει φύγει, είναι μια πανδημία και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Πιστεύω ότι με την τήρηση των μέτρων θα έχουμε περιορισμό των κρουσμάτων και τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα».

Όλη η επικαιρότητα