Ηλεία

Πύργος: Ένθερμη ανταπόκριση στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία της Δημοτικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου

Ακούστε το άρθρο

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 30 μονάδες αίματος

Με το σύνθημα “Δίνουμε αίμα σώζουμε μια ζωή” ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τρίτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Δημοτική Αστυνομία– σε συνεργασία αυτή τη φορά και με την Υπηρεσία Πρασίνου– με το  Γ.Ν. Νοσοκομείο Πύργου. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πολύκεντρου και συγκεντρώθηκαν πάνω από 30 μονάδες αίματος.

“Η αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που οφείλει να υπηρετεί τον πολίτη. Και η  αιμοδοσία είναι μια ανιδιοτελής πράξη αγάπης και προσφοράς ζωής προς τον συνάνθρωπό μας” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ο οποίος βρέθηκε στο χώρο, καθώς στέκεται πάντα αρωγός σε όλες τις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνει η Δημοτική Αστυνομία.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης, που ηγείται όλης αυτής της προσπάθειας, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του και τους  πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και αφιέρωσαν λίγο χρόνο από την καθημερινότητα τους για να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο αγαθό ζωής.

“Και οι δύο  προηγούμενες αιμοδοσίες στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, γεγονός που μας έδωσε την ώθηση να συνεχίσουμε με ευθύνη αυτή την πρωτοβουλία,  ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του covid-19 όπου οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες” δηλώνει ο κ. Αχτύπης.  “Στέλνουμε μήνυμα ζωής, μήνυμα στήριξης στο σύστημα δημόσιας υγείας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα υγείας” καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και στο  χώρο υπήρχαν αντισηπτικά για ευρεία χρήση.

Όλη η επικαιρότητα