Ηλεία

Πύργος: Έφυγε από τη ζωή ο Θοδωρής Τοπιντζής

Ακούστε το άρθρο

Την απώλεια ενός επαγγελματία που κατέφερε με πολύ κόπο, ατελείωτη εργασία και μεθοδικότητα να στήσει μια επιχείρηση με διαχρονική αξία στην αγορά της πρωτεύουσας της Ηλείας, μετρά από την Τετάρτη ο Πύργος.

Ο Θεόδωρος Τοπιντζής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του, αλλά και σε όλη την κοινωνία του Πύργου, όντας ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς επιχειρηματίες για δεκαετίες.

Γεννημένος το 1937, πέρασε όλα του τα χρόνια στον Πύργο πλάι στην οικογένειά του. Η απώλεια του πατέρα του σε νεαρή ηλικία ήταν καταλυτική για το σχηματισμό του χαρακτήρα του, αφού έχοντας μεγάλη ευθύνη προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του βιοπορίστηκε σε μικρή ηλικία.

Μαζί με τα αδέρφια του άνοιξαν το κατάστημα «Τοπιντζής» το 1948 και όλα αυτά τα χρόνια είδαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο να μεσουρανεί και να μετατρέπεται σε μια εκ των κορυφαίων επιχειρήσεων της Ηλείας τη δεδομένη στιγμή. Τόσο ο ίδιος, όσο και τα αδέρφια του ήταν εργατικοί και πάντα λειτουργούσαν σκεπτόμενοι το συμφέρον της επιχείρησής τους, η οποία αρχικά ξεκίνησε με το εμπόριο νοπών προϊόντων και το διάστημα από το 1955 έως 1960 έφεραν κατεψυγμένα για πρώτη φορά στην πόλη του Πύργου, όντας πρωτοπόροι στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Το πέρασμα των χρόνων μόνο καλό έφερε στην επιχείρηση, αφού χάρη στην καλή της πορεία μπόρεσε να την εκσυγχρονίσει και να τη γιγαντώσει μαζί με τον αδερφό του Θανάση. Και παρότι μεγάλωσε και έδωσε τη σκυτάλη στο γιό του Γιάννη και την κόρη του Φωτεινή, δεν έπαψε ποτέ μέχρι και την τελευταία στιγμή να συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στην επιχείρηση, δίνοντας συμβουλές στα παιδιά του όταν χρειαζόταν.

Παρότι γεννήθηκε σε μια οικογένεια με συνολικά 8 αδέρφια, ο δεσμός μεταξύ τους ήταν αξιοθαύμαστος. Μεγαλώνοντας, κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια με τη σύζυγό του Χαρούλα, την οποία παντρεύτηκε το 1973 και λίγο αργότερα απέκτησαν τα δυό τους παιδιά. Ευχάριστο για τον ίδιο ήταν το γεγονός ότι κατάφερε να δει τα παιδιά του να προοδεύουν στη ζωή τους και να τα καταφέρνουν επιχειρηματικά, ενώ έζησε τόσο όσο χρειαζόταν προκειμένου να δει και τα εγγόνια του να μεγαλώνουν αρκετά.

Ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός χαρακτήρας και αγαπούσε να συναναστρέφεται με κόσμο. Βασικό του προτέρημα ήταν το γεγονός πως μπορούσε να συζητά δίχως κανένα πρόβλημα με ανθρώπους μικρής και μεγάλης ηλικίας, ενώ το χιούμορ του ήταν αστείρευτο και έκανε τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του να χαμογελούν πάντα. Ιδιαίτερη αγάπη όμως είχε και στο τοπικό ποδόσφαιρο, ενώ είχε διατελέσει γενικός αρχηγός στον Πανηλειακό.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 15:30μμ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου., με τη σορό του να βρίσκεται μία ώρα νωρίτερα στο ναό. Η εφ. «Πατρίς» και το Patrisnews, εκφράζουν τα ειλικιρνή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για τον θάνατο του Θεόδωρου Τοπιντζή

Στο άκουσμα του θανάτου του συμπολίτη Θεόδωρου Τοπιντζή θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Θεόδωρος Τοπιντζής ήταν ένας από τους άξιους Πυργιώτες με συνεχή παρουσία στον χώρο του εμπορίου τροφίμων επί δεκαετίες. Το όνομα «Τοπιντζής» είναι γνωστό σε όλους,συνώνυμο της ποιότητας και της εξυπηρέτησης. Άξιος συνεχιστής ο γιός του Γιάννης, ο οποίος μεγάλωσε και εκσυγχρόνισε την επιχείρηση μαζί με την αδελφή του Φωτεινή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα αγαπητέ Θεόδωρε που θα σε σκεπάζει, το χώμα της γης του Πύργου που σε αγάπησε και τόσο αγάπησες.

Ο Δήμαρχος Πύργου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Όλη η επικαιρότητα