Ηλεία

Φώτης Δημητρακόπουλος: Θλίψη στον Πύργο για τον θάνατο του

«Έφυγε» παίρνοντας μαζί του αναμνήσεις μιας άλλης εποχής.
Ακούστε το άρθρο

Στο πένθος  έχει βυθιστεί από την περασμένη Τετάρτη η κοινωνία του Πύργου στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Φώτη Δημητρακόπουλου ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών.

Ο εκλιπών «έφυγε» για το αιώνιο ταξίδι παίρνοντας μαζί του αναμνήσεις μιας άλλης εποχής, πιο μακρινής αλλά σίγουρα ρομαντικής και αυτοί που μένουν πίσω θα συνεχίσουν να λένε για την τιμιότητα, την εργατικότητα και την καλή του καρδιά.

Βιοπαλαιστής, από νεαρή ηλικία ο Φώτης Δημητρακόπουλος βγήκε στο μεροκάματο ξεκινώντας από την οικοδομή μαζί με τον φίλο, συνοδοιπόρο και μετέπειτα συνεργάτη του Δημήτρη Βασιλόπουλο.

Μαζί άνοιξαν αργότερα, το καφενείο «Πεταλούδα», στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η Τράπεζα Αττικής, το οποίο για πολλά χρόνια έγινε σημείο αναφοράς για τον Πύργο, αφού δεν υπήρχε Πυργιώτης της εποχής εκείνης που να μην περάσει και να μην καθίσει στο συγκεκριμένο στέκι.

Ακολούθως άνοιξαν ταβέρνα στην Δεξαμενή, κάνοντας την περιοχή τόπο συνάντησης όλων των κατοίκων της πόλης και στη συνέχεια την «Μασκώτ», ένα μαγαζί που έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Ο Φώτης Δημητρακόπουλος αποτελούσε την «ψυχή» της Μασκώτ αλλά και όλων των προηγούμενων επιχειρήσεων, είχε αφιερώσει την ζωή του στον κλάδο της εστίασης και έχει μείνει στην συνείδηση του κόσμου ως ένας από τους πιο ικανούς και έντιμους επαγγελματίες του τόπου.

Άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξης, κιμπάρης, αγαπητός και με χιούμορ, ο Φώτης Δημητρακόπουλος έδωσε  σκληρή και αξιοπρεπή μάχη τα τελευταία δυο χρόνια με την επάρατη νόσο, χωρίς όμως να φύγει ούτε μία στιγμή από το μαγαζί του αφού δεν μπορούσε να αποχωριστεί την δουλειά του.

Η κηδεία του τελέστηκε χθες το απογευμα, μέσα σε κλίμα οδύνης στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στον Πύργο, εκεί όπου φίλοι και συγγενείς τον οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία.

Η εφ. «Πατρίς» και το Patrisnews εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

Όλη η επικαιρότητα