Ηλεία

Πύργος: Ανοίγει νέος δρόμος στον Κούβελο!

Ακούστε το άρθρο

Στη διάνοιξη δρόμου πίσω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο με κατεύθυνση προς την περιοχή του Κούβελου έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα συνεργεία του δήμου Πύργου. Πρόκειται για δρόμο που έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης του Πύργου πλην όμως καμία ενέργεια υλοποίησης του δεν είχε πραγματοποιηθεί έως σήμερα.

Μιλώντας σχετικά στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, τόνισε πως «Η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει να ασχοληθεί όχι μόνο με την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και με τα μεγάλα θέματα της πόλης του Πύργου και των τοπικών κοινοτήτων. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να διανοίξουμε δρόμους που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης και μέχρι σήμερα είχαν μετατραπεί σε… ζούγκλα!

Παράλληλα επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί και να πάρει ΦΕΚ το ΣΧΟΟΑΠ ώστε μετά από συντονισμένες προσπάθειες να ξεκινήσουμε την ολοκλήρωση των δρόμων που θα έχουμε ήδη διανοίξει και να προχωρήσουμε στο σημαντικό και σπουδαίο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Κούβελου και γενικότερα της Ανατολική πλευράς της πόλης για την διάνοιξη της περιμετρικής οδού που θα προσφέρει πραγματικά κυκλοφοριακή ανάσα στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου».

Ο κ. Αργυρόπουλος συμπλήρωσε πως «Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με την τριμελή επιτροπή κατοίκων-καταστηματαρχών της περιοχής Κούβελου, έχουμε τη βοήθεια και τη συνδρομή τους  στο μεγάλο εγχείρημα που ξεκινάμε.

Η εντολή που έχει δώσει τόσο σε εμένα όσο και στις Υπηρεσίες ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος είναι να προχωρήσουμε συντονισμένα, μεθοδικά και αποτελεσματικά στη διάνοιξη των συγκεκριμένων δρόμων που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης και μέχρι τώρα δεν υπήρχαν ουσιαστικά.

Ζητάμε επίσης τη συνδρομή των κατοίκων της περιοχής που θα  πρέπει, σε μερικές περιπτώσεις, με αίσθημα ευθύνης να υποστηρίξουν τις προσπάθειες μας θέτοντας το δημόσιο συμφέρον πιο πάνω από το ατομικό τους. Είμαι βέβαιος ότι βλέποντας το σπουδαίο έργο που γίνεται πίσω από το 5ο Δημοτικό σχολείο να συντελείται θα αντιληφθούν τη σημασία του εγχειρήματος θα συνδράμουν και οι ίδιοι στην πλήρη ολοκλήρωση τους».

Από την πλευρά του το μέλος της τριμελούς επιτροπής κατοίκων-καταστηματαρχών του Κούβελου Παναγιώτη Κανελλόπουλος δήλωσε πως «Οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα με τα χωματουργικά και ήδη έχει διανοιχθεί δρόμος μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου. Θα ακολουθήσει η επίστρωση με χαλίκι και γίνεται προσπάθεια να παραδοθεί πριν το χειμώνα και τις βροχές. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που κάτι ανάλογο έχει να γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες, γίνεται τώρα και χρειάζεται τη συμπαράσταση κατοίκων και επαγγελματιών για να περατωθεί».

Όλη η επικαιρότητα