Ηλεία

Πύργος: Αντί για την αλεπού, «ντουφέκισε» το… παιδί του!

Ακούστε το άρθρο

Ένα λάθος που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε οικογενειακή τραγωδία, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε χωριό του δήμου Πύργου, όταν 70χρονος πυροβόλησε το γιο του με καραμπίνα νομίζοντας πως ήταν η αλεπού που κυνηγούσε το τελευταίο διάστημα και είχε αποτελέσει την αιτία να χάσει αρκετά οικόσιτα ζώα.

Ευτυχώς ο γιος στάθηκε τυχερός αφού τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια και διακομίσθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Ηλείας, όπου το ιατρικό προσωπικό του παρείχε τις πρώτες βοήθειας.

Το χρονικό

Η παρουσία αλεπούς το τελευταίο διάστημα είχε θορυβήσει τον 70χρονο, αφού το τελευταίο διάστημα είχε γίνει πραγματική απειλή για τις κότες του.

Έχοντας αποφασίσει να δώσει τέλος σε όλο αυτό, ο ηλικιωμένος άνδρας έστησε παγίδα προκειμένου να εξοντώσει το ζώο.

Ήταν σχεδόν 10:30 το βράδυ της Τετάρτης όταν το άγριο ζώο έκανε την εμφάνισή του, με τον 70χρονο να πυροβολεί αλλά να μην καταφέρνει να βρει στόχο.

Η επιμονή όμως να σταματήσουν οι επιθέσεις στα πουλιά του, ήταν και ο λόγος που πατέρας και γιος παρέμειναν στο χώρο έως αργά.

Όταν εν τέλει βρέθηκαν εντός αγροικίας, περίπου στη μία και μισή τα ξημερώματα ο ηλικιωμένος άκουσε θόρυβο και θεώρησε πως η αλεπού επέστρεψε για να συνεχίσει το έργο της.

Αποτέλεσμα ήταν ο γιος να τραυματιστεί στα πόδια από πυροβολισμό, τη στιγμή που είχε βγει εκτός σπιτιού για να περπατήσει.

Ο πατέρας αρχικά συνελήφθη και ύστερα από το προανακριτικό έργο της αστυνομίας εκτιμήθηκε πως πρόκειται για ατυχές συμβάν και ελευθερώθηκε.

Ο 36χρονος μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου..

Όλη η επικαιρότητα