Ηλεία

Πύργος: Απελευθέρωση 350 φασιανών από τον Κυνηγετικό Σύλλογο και το Δασαρχείο

Ακούστε το άρθρο

Τις δράσεις θηραματικού εμπλουτισμού συνέχισαν για ακόμα μια χρονιά το Δασαρχείο Πύργου και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου, απελευθερώνοντας χθες στην περιοχή  του Αλφειού 350 φασιανούς που θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούν στη συνέχεια να τα θηρεύουν οι κυνηγοί.

Σημαντική αλλαγή στη φετινή απελευθέρωση αποτελεί το γεγονός πως τα συγκεκριμένα πουλιά έχουν τοποθετημένο στο πόδι τους ένα δαχτυλίδι που αναγράφει έναν αριθμό. Αυτό αποτελεί μέρος μιας μελέτης που πραγματοποιούν από κοινού η Υπηρεσία του Δασαρχείου και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου, έχοντας ως στόχο να δουν τη διασπορά των συγκεκριμένων πουλιών και τη δυνατότητά τους να επιβιώσουν στη φύση, έτσι ώστε στο μέλλον να υπάρξει είτε βελτίωση της απελευθέρωσης των πουλιών, είτε να γίνει σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να εμπλουτιστεί η άγρια ζωή της περιοχής.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, όπου αρχικά σημείωσε πως η έναρξη του κυνηγιού φασιανών ξεκινά από 15 Σεπτεμβρίου και τελειώνει 31 Δεκεμβρίου, χρονικό διάστημα που θα επιτρέπεται το κυνήγι τους. Όσον αφορά τα πουλιά και το δαχτυλίδι που τους έχει τοποθετηθεί, ζήτησε ακολούθως από τους κυνηγούς που θα τους θηρεύσουν να ενημερώσουν είτε την Υπηρεσία είτε τον Κυνηγετικό Σύλλογο σχετικά με τον αριθμό που θήρευσαν και το σημείο. Ακόμα, χαρακτήρισε ως καθήκον και υποχρέωση των κυνηγών, δίχως να διατρέχουν κανένα κίνδυνο, το να τους πουν το σημείο που θήρευσαν το ή να τους φέρουν το δαχτυλίδι πίσω, κάνοντας έτσι μια σημαντική προσφορά απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Τέλος, επεσήμανε πως το κυνήγι του φασιανού γίνεται κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή και κάθε κυνηγός έχει τη δυνατότητα να θηρεύσει μόνο ένα πουλί.

Όλη η επικαιρότητα