Ηλεία

20η Camera Zizanio – Διαδικτυακό «ραντεβού» με όλους τους σινεφίλ

Ακούστε το άρθρο

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους – 20η Camera Zizanio
Διαδικτυακό «ραντεβού» με όλους τους σινεφίλ

Η πανδημία δεν μείωσε τις συμμετοχές και την διάθεση δημιουργικότητας στον μεγαλύτερο Πολιτιστικό θεσμό της Ηλείας.

«Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας είναι ένα: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, κάτω από αυτούς τους αυστηρούς περιορισμούς, λόγω της πανδημίας, να πετύχει. Και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ενόψει της έναρξης του 23ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 20ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, η διαδικτυακή αυλαία των οποίων ανοίγει το προσεχές Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020. Μαζί του, απηύθυναν κάλεσμα διαδικτυακής συμμετοχής σε μικρούς και μεγάλους φίλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Σπύρου.

Οι περιορισμοί που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν μπορούν να βάλουν “φρένο” στην φαντασία και στην αστείρευτη δημιουργικότητα των παιδιών, των νέων, αλλά και των μεγάλων… παιδιών του Φεστιβάλ, που υπηρετούν αυτόν τον θεσμό 23 ολόκληρα χρόνια. Οι δυσκολίες έγιναν προκλήσεις, στις οποίες η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και συγκινητική. Έτσι, και οι δράσεις του Φεστιβάλ και της Camera Zizanio είναι και φέτος πλούσιες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Γιατί όταν υπάρχει θέληση, πάντα υπάρχει τρόπος.

«Προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα»…
Στην έναρξη της συνέντευξης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος (και πρόεδρος του Φεστιβάλ), αναφέρθηκε στον διαφορετικό και ίσως άχαρο τρόπο της φετινής διεξαγωγής του Φεστιβάλ, γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε «…το Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι συνυφασμένο με την παρουσία παιδιών και νέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και με την αλληλεπίδραση που έχουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι κατά την διεξαγωγή του. Αυτή την χαρά θα την στερηθούμε φέτος, γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το Φεστιβάλ έπρεπε να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα, σε μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας, η οποία μας επιβάλει σημαντικούς περιορισμούς. Αλλά, το διακύβευμα ήταν ένα: η επιτυχής διεξαγωγή του διαδικτυακά. Αυτό είναι και ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας. Και να είστε βέβαιοι, ότι η επιτυχία του, κάτω από αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, είναι εξασφαλισμένη, γιατί η φαντασία των συμμετεχόντων βρίσκει τρόπους έκφρασης και οι καλές ταινίες, παραμένουν καλές και στις online αίθουσες προβολής».

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Πατρίς» που κυκλοφορεί… 

Όλη η επικαιρότητα