Ηλεία

Πύργος: Ελεύθερος για τη φυτεία στους Αγίους Αποστόλους

Ακούστε το άρθρο

Την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου πέρασε χθες το πρωί ο 68χρονος άνδρας από τους Αγίους Αποστόλους προκειμένου να απολογηθεί σε Εισαγγελέα και Ανακριτή για τις κατηγορίες της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών που αντιμετωπίζει, με την απόφαση των αρμόδιων να τον αφήνει ελεύθερο και με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, ο 68χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια από ανθρώπους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου. Η απολογία του σε Εισαγγελέα και Ανακριτή διήρκησε αρκετά και μετά από τη σύμφωνη γνώμη και των δυο, ο 68χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους που του επιβάλλουν να παρουσιάζεται κάθε 1 και 15 του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και του απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα. Συνήγορος υπεράσπισής του ήταν ο δικηγόρος Θάνος Καννής.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Μετά από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου συνέλαβαν τον 68χρονο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβασης του νόμου περί όπλων. Συγκεκριμένα, από την έρευνα στο αγροτεμάχιο του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 53 δενδρύλλια κάνναβης το ύψος των οποίων έφτανε τα τρία μέτρα περίπου, οκτώ αποξηραμένα φυτά κάνναβης που ο συλληφθείς είχε εκριζώσει και 1.100 γραμμάρια κάνναβης (φυτικά αποσπάσματα και φούντες), ενώ στην οικεία του βρέθηκαν ακόμα 60 γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας και ένα κυνηγετικό όπλο.

Όλη η επικαιρότητα