WEB tv Ηλεία

Πύργος: Ελληνική σημαία 48 τ.μ. με την Παναγία Θεοτόκο από τον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής (vid)

Ακούστε το άρθρο

Μια υπερμεγέθους διαστάσεων ελληνική σημαία, με την εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας πάνω της, αντίκρισαν χθες να κυματίζει περήφανα οι πολίτες του Πύργου.

Η σημαία είχε στηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής απ` όπου σηκώθηκε -με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος- σε ύψος άνω των 20 μέτρων.

Το θέαμα της σημαίας μήκους 8 μέτρων και πλάτους 6 μέτρων (48 τμ), δημιούργησε μια εντυπωσιακή εικόνα που ήταν ορατή σε πολύ μεγάλη απόσταση από τον Πύργο.

Η έπαρση της σημαίας, αποτέλεσε μια συμβολική – τιμητική κίνηση εκ μέρους ομάδας ενοριτών της Αγίας Κυριακής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ υπάρχει η σκέψη κατασκευής στύλου για την μόνιμη τοποθέτησή της.

Χθεσινή ανακοίνωση του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής ανέφερε τα εξής:

«Χρόνια πολλά για τη σημερινή εθνική μας εορτή.

Με ιδιαίτερη χαρά υψώσαμε σήμερα το πρωί την γαλανόλευκη σημαία στο προαύλιο του ναού Αγίας Κυριακής Πύργου, ευγενική προσφορά νέων της ενορίας μας τους οποίους και θερμά ευχαριστούμε. Η σημαία έχει εμβαδόν 50 τ.μ. και φέρει την εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας. Ζήτω το Έθνος. Αιωνία η μνήμη των υπέρ της πίστεως και πατρίδος πεσόντων».

Όλη η επικαιρότητα