Ηλεία

Πύργος: Επίθεση με μαχαίρι και άγριο… οπαδικό ξύλο – 5 συλλήψεις

Ακούστε το άρθρο

Απίστευτες σκηνές είδαν να εκτυλίσσονται χθες νωρίς τα ξημερώματα όσοι βρέθηκαν πλησίον του Επαρχείου στον Πύργο, αφού μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ οπαδών και πολιτών με αρκετό ξύλο και εν τέλει τραυματισμό πολίτη από μαχαίρι.

Πέντε οι δράστες που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, λαμβάνοντας προθεσμία να απολογηθούν μέχρι τη Δευτέρα.

Το τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα της ομάδας τους που έφερε την ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης που μετείχε, πίκρανε και εξαγρίωσε μια μεγάλη ομάδα περίπου 30 ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονταν από άλλη περιοχή της Ηλείας και είχαν έρθει να παρακολουθήσουν τον αγώνα με φίλους.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η παρέα των οπαδών φορώντας διακριτικά της ομάδας τους πλησίασαν έναν άνδρα που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία Πύργου και αρχικά τον ρωτούσαν για την ομάδα που υποστηρίζει, αφού είχαν αντιληφθεί πως σίγουρα δεν υποστήριζε τη δική τους.

Αρχικά υπήρξε λεκτική επίθεση των οπαδών προς τον πολίτη, ενώ στη συνέχεια άρχισαν αν τον σπρώχνουν και ένας εξ αυτών τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Το θύμα της επίθεσης φοβισμένος και ζαλισμένος από το χτύπημα προσπάθησε να ξεφύγει, με τους δράστες να τον ακολουθούν και να συνεχίζουν να τον χτυπούν στην πλάτη και το κεφάλι, ενώ δέχθηκε και χτύπημα στα πλευρά με μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ένας εκ των δραστών.

Άμεσα έφθασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με ανθρώπους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Τροχαίας Πύργου να ξεκινούν ένα ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της πόλης πλησίον του Επαρχείου.

Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν ένα δράστη που φέρεται να ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον άτυχο άνδρα στη συμπλοκή, ενώ το ανθρωποκυνηγητό των υπολοίπων συνεχίστηκε για αρκετή ώρα καθώς οι φερόμενοι ως δράστες έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Όσοι προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου έγιναν αντιληπτοί από τις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε καταδίωξη, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν πως ακινητοποιήθηκαν στη διασταύρωση Λασταιίκων.

Συνολικά έγιναν πέντε συλλήψεις, ενώ από τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν δυο μαχαίρια, αυτό του δράστη που έγινε η επίθεση και ενός φίλου του. Το μεσημέρι οι δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, όπου έλαβαν προθεσμία μέχρι και τη Δευτέρα για να απολογηθούν.

Όσον αφορά το θύμα της επίθεσης δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι στα πλευρά, ευτυχώς όμως ο τραυματισμός του ήταν ελαφρύς.

Όλη η επικαιρότητα