Ηλεία

Αναστάτωση στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου με έντονη αδιαθεσία μαθήτριας

Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση υπήρξε το πρωί της Πέμπτης στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, όταν μαθήτρια της Τρίτης Γυμνασίου αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, που παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου έγιναν και οι πρώτες εξετάσεις.

Λόγω όμως του ότι δεν έδειξαν κάτι το συγκεκριμένο, αποφασίστηκε το παιδί να μεταφερθεί στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Εκεί υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις, οι οποίες και πάλι δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό. Το παιδί το είδε και νευρολόγος ιατρός, που δεν διέγνωσε κάποια ανωμαλία, αλλά και παιδοψυχολόγος, αλλά επειδή η μικρή παραπονιόταν ότι δεν μπορούσε να περπατήσει καλά, παρέμεινε το βράδυ στο Καραμανδάνειο και θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, ανάλογα φυσικά και με την κατάσταση της υγείας της.

Η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον κο Παύλο Aθανασόπουλο διοικητή του Καραμανδάνειου, ο οποίος τόνισε ότι το παιδί είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, ενώ η αστάθεια η οποία παρουσιάζει ενδέχεται να είναι ψυχοσωματική και περισσότερα θα μπορούμε να πούμε σήμερα μετά και τις νέες εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.

Ο κύριος Αθανασόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά:

“Το παιδί είναι σε καλή κατάσταση, ο νευρολόγος ο οποίος το εξέτασε τόνισε ότι δεν φαίνεται να έχει κάτι το νευρολογικό. Φυσικά το παιδί είναι υπό παρακολούθηση, τα εργαστηριακά όμως τα οποία έκανε είναι καλά. Το πιο πιθανό είναι να είναι κάποια σωματόμορφη διαταραχή. Το παιδί το είδε και παιδοψυχίατρος και αν συνεχίσει να έχει τα ίδια συμπτώματα, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω έλεγχο, δηλαδή θα γίνουν και άλλες εξετάσεις, όπως εγκεφαλογράφημα, θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και θα γίνει ότι χρειαστεί για να δούμε αν έχει κάποιο πρόβλημα το παιδί. Πάντως αυτή τη στιγμή η κατάστασή του είναι καλή. Τα πόδια του τα κουνάει, περπάτησε κανονικά, γι’ αυτό και ο νευρολόγος είπε ότι δεν είναι νευρολογικό το πρόβλημα. Το παιδί αυτή τη στιγμή πάντως λέει ότι δυσκολεύεται να περπατήσει, κάτι το οποίο δεν φάνηκε στην εξέταση την οποία υποβλήθηκε. Ίσως το παιδί να είναι και λίγο αγχωμένο και από αυτό να προήλθε το πρόβλημα. Θα ξέρουμε με τις νέες εξετάσεις τις οποίες θα κάνει και φυσικά με το τι θα μας πει και ο παιδοψυχολόγος».

Όλοι φυσικά εύχονται το παιδί να μην έχει απολύτως τίποτα και να επιστρέψει άμεσα στην οικογένεια του γερό και δυνατό.

Όλη η επικαιρότητα