Ηλεία

Πύργος: Μεγάλη επιτυχία μαθητή – Ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος στη βαλκανική μαθηματική Ολυμπιάδα νέων

Ακούστε το άρθρο

Ο νεαρός μαθητής Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ηλείας και της Νότιας Ελλάδας στον μαθητικό διαγωνισμό (38η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

“ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” – ΝΕΩΝ 2021) που έγινε το Σάββατο 5 Ιουνίου, με σκοπό τη στελέχωση της Ελληνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στη βαλκανική μαθηματική Ολυμπιάδα νέων.

Ο νεαρός μαθητής Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ηλεία ως μέλος της Ελληνικής ομάδας στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος κατέκτησε την πέμπτη θέση στον διαγωνισμό, μία διάκριση η οποία επιβράβευσε τις προσπάθειες του νεαρού μαθητή, ο οποίος είναι γιος του γνωστού ορθοπεδικού Γεωργίου Γαλανοπούλου από τον Πύργο.

Ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος είναι μαθητής του Δεύτερου Γυμνασίου Πύργου και συγκεκριμένα της τρίτης τάξης και συμμετείχε σε έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς Μαθηματικών που γίνονται στην χώρα μας και όχι μόνο.

Οι έξι πρώτοι μαθητές του διαγωνισμού, μεταξύ αυτών και ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος, θα αποτελέσουν την Ελληνική ομάδα που θα λάβει μέρος στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, η οποία θα διεξαχθεί τη φετινή χρονιά διαδικτυακά 29 Ιουνίου με 4 Ιουλίου 2021.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Όλη η επικαιρότητα