Ηλεία

Πύργος: Παρανάλωμα του πυρός επιχείρηση ειδών υγιεινής (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

«Ταφόπλακα» σε μια ιστορική επιχείρηση του νομού έβαλε η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο κατάστημα της εταιρείας «Σηπέτας» στην τοπική κοινότητα Κολιρίου, με την καταστροφή να είναι ολοκληρωτική και τους ιδιοκτήτες να παρακολουθούν ανήμποροι να γίνεται στάχτη ο αγώνας τόσων χρόνων και οι κόποι τους. Τεράστια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρέθηκαν στο σημείο, ωστόσο οι ζημιές που υπέστη η επιχείρηση είναι τεράστιες…

Ήταν λίγο πριν τις 17:30 το απόγευμα, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου έλαβε ενημέρωση για πυρκαγιά που κατέκαιγε τη γνωστή επιχείρηση, στέλνοντας άμεσα δυνάμεις στο σημείο. Ωστόσο, οι φλόγες έλαβαν άμεσα τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας των εμπορευμάτων και της κατασκευής του κτιρίου, κρίνοντας αναγκαία την έλευση ακόμα περισσότερων πυροσβεστικών οχημάτων προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο.

Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, εκ των οποίων τα δυο ήταν κλιμακοφόρα και επιχειρούσαν από ύψος να σβήσουν το μέτωπο. Επικεφαλής της κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος μαζί με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Γιώργο Κωνσταντακόπουλο. Σε στάχτη μετατράπηκαν περίπου 600 τμ., με τους ιδιοκτήτες να είναι συντετριμμένοι και τους κατοίκους της περιοχής να μην μπορούν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής. Να σημειωθεί πως στο σημείο βρέθηκαν και άνθρωποι του Ανακριτικού Τμήματος της ΠΟΥ Πύργου, προκειμένου να διαπιστώσουν κάτω υπό ποιες συνθήκες ξέσπασε η φωτιά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, ο κ. Σολδάτος τόνισε τα εξής: «Η πρώτη επικοινωνία ήταν στις 17:15. Αμέσως η υπηρεσία επενέβη. Έγινε πρόσβαση με το SNOKIA και την κλιμακοφόρα στο μπροστινό σημείο της έκθεσης του κ. Σηπέτα. Έγιναν εγκαταστάσεις πλάγια του καταστήματος για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα παρακείμενα κτίρια. Σε 2,5 με 3 ώρες υπήρξε κατάσβεση, ενώ αναμένεται όλο το βράδυ να παραμείνουν οχήματα για ολική κατάσβεση. Τέλος, ήδη το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε στάδιο προανάκρισης προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς».

Παρουσία δήμου και αστυνομίας

Καταλυτική ήταν για ακόμα μια φορά η παρουσία του δήμου στο σημείο, στέλνοντας με εντολή του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου μια υδροφόρα χωρητικότητας 30 κυβικών νερού και ένα JCB προκειμένου να βοηθήσουν το έργο κατάσβεσης. Στο σημείο βρέθηκε όμως και ο ίδιος ο κ. Αντωνακόπουλος, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στη γνωστή οικογένεια των ικανών επιχειρηματιών Ολυμπίας και Θανάση Σηπέτα και συνεργατών για την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ειδών υγιεινής στην αρχή της Κολιρίου. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του πως με τη δυναμική που έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια και με την αρωγό στάση της πολιτείας, γρήγορα να επανακάμψουν. Τέλος, τόνισε πως ο δήμος θα βρίσκεται στη διάθεσή τους να βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα.

Σημαντική και η παρουσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με οχήματα της Τροχαίας Πύργου να βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να σταματούν τους διερχόμενους οδηγούς και να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών. Στο σημείο βρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, προκειμένου να κατευθύνει τους άνδρες του στο πώς να περιορίσουν την κίνηση στο δρόμο και να απομακρύνουν τους πολίτες που παρακολοθούσαν σε απόσταση ασφαλείας.

Όλη η επικαιρότητα