Ηλεία

Πύργος: Με self test και ευχάριστη διάθεση γύρισαν στα σxολειά οι μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον!

Χιλιάδες  παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω, επέστρεψαν από χθες στην Ηλεία, τον Πύργο και σε όλη την Ελλάδα, στο σχολείο τους ενώ οι μαθητές του Λυκείου είχαν επιστρέψει, ως γνωστόν λίγο πριν το Πάσχα.

Πέρασε τόσος καιρός με τα σχολεία κλειστά, που η χθεσινή εικόνα γονιών και παιδιών με σχολικές τσάντες,  προκαλούσε εντύπωση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μαθητές φορούσαν τις μάσκες τους κανονικά, όπως κανονικά έγιναν και τα self tests, με μεμονωμένα περιστατικά γονιών που αρνήθηκαν να υποβάλλουν τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία να μετριούνται στα δάχτυλα.

Όπως και να ‘χει πάντως , τα σχολεία άνοιξαν και ύστερα από 6 μήνες,  οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, ακόμα κι αν έχουν να αντιμετωπίσουν  την συσσωρευμένη ορμή των για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έγκλειστων μαθητών τους, ακόμα και αν πρέπει να διαχειριστούν τα μικρά και μεγάλα γλέντια και τους μικρούς και μεγάλους καυγάδες που θα στηθούν από τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες που ύστερα από τόσον καιρό συναντιούνται και πάλι όλοι μαζί, σίγουρα είναι πανευτυχείς.

Από χθες, παιδιά και δάσκαλοί έσμιξαν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον…

Γιώργος Φωτεινόπουλος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας
«Κανένα πρόβλημα στο άνοιγμα των σχολείων»

«Τα σχολεία μας άνοιξαν και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Από χθες το πρωί, όλοι οι μαθητές μας σε γυμνάσια και λύκεια είναι ξανά στις τάξεις τους. Γύρισαν με χαμόγελο και οι καθηγητές τους περίμεναν με πολύ καλή διάθεση για να ξεκινήσει η δια ζώσης διδασκαλία, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στο άνοιγμα των σχολείων, δεν υπήρξε ευτυχώς κανείς αρνητής των τεστ. Έχουν παρουσιαστεί 9 θετικά κρούσματα μέσω των τεστ και αυτό δείχνει πόσο σημαντικά είναι αυτά τα τεστ γιατί τα παιδιά είναι συμπτωματικά και θα δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στους υπόλοιπους μαθητές. Όλα αυτά τα παιδιά πήγαν για μοριακό τεστ και αν αυτό βγει αρνητικό θα επιστρέψουν στις τάξεις τους αλλιώς θα παραμείνουν σε καραντίνα. Μικρά προβλήματα με μαθητές και γονείς που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα τεστ, αντιμετωπίστηκαν και όλα λειτουργούν άψογα μέχρι στιγμής».

Nίκος Κλάδης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας
«Όλα κύλησαν ομάλα!»

«Υποδεχτήκαμε με χαρά τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο φυσικό τους χώρο, το σχολικό περιβάλλον όπου θα δουν από κοντά τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους. Θέλω να πιστεύω πως και τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί αισθάνονται ανακούφιση που επιστρέφουν στην σχολική αίθουσα για να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι όλα κύλησαν ομαλά και η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών και των εκπαιδευτικών έκαναν όσα προβλέπονται. Μεμονωμένα περιστατικά παρατηρήθηκαν σε ότι αφορά γονείς μαθητών που αρνήθηκαν να υποβάλλουν τα παιδιά σε self test και όπως ήταν φυσικό δεν έγινε δεκτή η είσοδος στο σχολείο. Θετικότητα σε self test έχει αναφερθεί σε πολύ μικρό αριθμό, ένας εκπαιδευτικός έως τώρα και ελάχιστοι μαθητές, μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού. Η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας έχει ξεκινήσεις με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι».

Αναστάστιος Αναστόπουλος, Διευθυντής 1ου Δημοτικού σχολείου Πύργου
«Όλα θα πάνε καλά!»

«Οι περισσότεροι μαθητές προμηθεύτηκαν τα self test από τα φαρμακεία, οι εκπαιδευτικοί από το πρωί έχουν δείξει τις κάρτες και ακολούθως οι μαθητές έδειξαν στους καθηγητές τις κάρτες με τα αρνητικά τεστ που εκτυπώσει στο σπίτι τους και πιστεύω ότι θα λειτουργήσουμε σωστά. Ο καιρός άνοιξε, η μέρα μεγάλωσε και με χαρά υποδεχτήκαμε τους μαθητές μας οι οποίοι μας αγκάλιασαν γιατί είχαν καιρό να μας δουν και θεωρώ πως όλα θα πάνε καλά!»

Όλη η επικαιρότητα