Ηλεία

Πύργος: Μπλόκο από την ΕΛ.ΑΣ. σε μηχανοκίνητη πορεία

Ακούστε το άρθρο

Στη διακοπή μηχανοκίνητης πορείας πολιτών με ελληνικές σημαίες στα αυτοκίνητα, πρωτοβουλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναγένεσις στο δήμο Πύργου» Χάρη Μιχαλακόπουλου, προχώρησαν χθες το πρωί οι αστυνομικοί του ΑΤ Πύργου υπό την παρουσία και του διοικητής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτη Μάνδαλου.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της ΔΙ.ΑΣ., της Τροχαίας και της Ασφάλειας, έσπευσαν στην οδό Πατρών, στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου Πύργου, προκειμένου να αποτρέψουν την οργανωμένη μηχανοκίνητη πορεία που θα γινόταν με αυστηρή τήρηση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς και με δυο άτομα εντός κάθε αυτοκινήτου και δίχως πολιτικών σημαιών και κόρνων.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής, βρισκόμενος και ο ίδιος στο σημείο ανακοίνωσε στον κ. Μιχαλακόπουλο, εμπνευστή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, πως δε θα επιτραπεί καμία η πορεία αυτή κατόπιν σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαλακόπουλος δήλωσε ενοχλημένος από τη στάση της αστυνομίας και κατήγγειλε πως η πράξη τους δεν είναι συνταγματική, ενώ ύστερα οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν κατά δυάδες αυτοκινήτων δίχως να σημειωθεί κάποιο «παρατράγουδο».

Όλη η επικαιρότητα