Ηλεία

Πύργος: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας – «Όλα βαίνουν καλώς, εξαντλούνται άμεσα τα εμβόλια»

Ακούστε το άρθρο

Όλοι οι ηλικιωμένοι που είχαν κλείσει ραντεβού προσήλθαν χθες για να εμβολιαστούν, ενώ όπως τόνισε ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας πρέπει άμεσα να έρθουν νέα, αφού τα 104 που ήρθαν είναι πολύ λίγα..

Πρεμιέρα χθες για τους εμβολιασμούς και στο Κέντρο Υγείας του Πύργου, με τους πρώτους πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω να προσέρχονται κανονικά και να κάνουν το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Πύργου κος Γιάννης Παρασκευόπουλος, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα χθες όσον αφορά τον εμβολιασμό και όλοι όσοι είχαν κλείσει ραντεβού προσέρχονταν κανονικά, ενώ στο Κέντρο Υγείας έχουν δοθεί συνολικά 102 εμβόλια, που πάντως είναι λίγα και αναμένεται να έχουν εξαντληθεί έως την Παρασκευή. Οπότε και θα πρέπει το Υπουργείο να αποστείλει άμεσα και άλλα.

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία παρενέργεια έως στιγμής και το πρόγραμμα του εμβολιασμού γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τι δήλωσαν οι Γιάννης Παρασκευόπουλος & Παντελής Πασχαλινός

Ο κος Γιάννης Παρασκευόπουλος υπεύθυνος στο Κέντρο Υγείας Πύργου τόνισε για το ξεκίνημα των εμβολιασμών.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό εδώ στο Κέντρο Υγείας, αφού έρχονται οι πολίτες με ραντεβού ανά ένα τέταρτο. Η προσέλευση έως τώρα βαίνει καλώς και η διαδικασία του εμβολιασμού είναι από τις 8:00 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Έχουμε δύο γιατρούς για να βγει αυτό το ωράριο, μαζί με νοσηλεύτριες. Αυτοί που έχουν κλείσει το ραντεβού μέχρι τώρα προσέρχονται κανονικά και αν ακυρωθεί το ραντεβού κάποιου δεν θα χαθεί το εμβόλιο, αφού τότε θα διατεθεί σε άλλους, όπως την 117 Πτέρυγα Μάχης που έχει στείλει σχετική λίστα στο υπουργείο, στους αστυνομικούς κ.α. Δεν πρέπει να χαθεί καμία δόση εμβολίου. Ξεκινήσαμε με τους πολίτες 85 ετών και άνω, έχουμε πάρει 102 εμβόλια, 102 δόσεις δηλαδή, που θα εξαντληθούν σε δύο μέρες και πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι όταν δούνε ότι υπάρχει έλλειψη, θα στείλουν καινούργια εμβόλια, γιατί διαφορετικά την Παρασκευή το πρωί δεν θα έχουμε … Παρενέργεια δεν έχει παρουσιαστεί, αν όμως παρουσιαστεί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, ενώ αν χρειάζεται ο άνθρωπος να πάει στο νοσοκομείο, θα τον στείλουμε εκεί με το ασθενοφόρο. Ελπίζουμε να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Μία παρενέργεια που μπορεί να παρουσιαστεί είναι ένας πυρετός, μία αναφυλαξία, πράγματα που αντιμετωπίζονται».

Από την πλευρά του ο ιατρός κος Παντελής Πασχαλινός υπεύθυνος εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας τόνισε και αυτός ότι όλα πήγαν καλά χθες.

«Ξεκινήσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) πρώτη μέρα, πάμε πολύ καλά, παρ’ όλο που δεν έχουμε εμπειρία, είναι πρωτόγνωρο αυτό για μας, αλλά πάμε πολύ καλά και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Μέχρι τώρα όλα τα ραντεβού έχουν έρθει στην ώρα τους και θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε. Προχωράμε χωρίς καθυστερήσεις, δεν έχουμε καμία παρενέργεια, ούτε αλλεργίας, ούτε τίποτα άλλο εδώ στο Κέντρο Υγείας Πύργου».

Όλη η επικαιρότητα