WEB tv Ηλεία

Ξεκινά το έργο κατασκευής ραμπών προσβασιμότητας στον Πύργο (vid)

«Πόλη προσβάσιμη και φιλόξενη για τα άτομα με αναπηρία»
Ακούστε το άρθρο

Συζήτηση – συνεργασία πάνω σε θέματα που αφορούν την βελτίωση της προσβασιμότητας και γενικότερα με την διευκόλυνση ατόμων με αναπηρία, εντός της πόλης του Πύργου είχε χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Γιάννης Αργυρόπουλος με τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Γιώργο Παπανικολόπουλο και Γιάννη Πετρόπουλο.

Όπως τονίστηκε μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά το έργο δημιουργίας και ανακατασκευής του δικτύου ραμπών πρόσβασης που αναμένεται να δημιουργήσει ευκολότερες προϋποθέσεις μετακίνησης εντός πόλεως για τους ΑμεΑ.

«Είμαστε πάντα σε συνεργασία»…

Μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε πως «Είναι γεγονός ότι κάποια πράγματα έχουν καθυστερήσει και η αγωνιά, η ανησυχία και ο προβληματισμός των εκπρόσωπων των ΑμεΑ είναι δικαιολογημένος.

Όμως το νερό έχει μπει στο αυλάκι παρά τις οποίες καθυστερήσεις υπήρξαν λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Ήδη έχουμε αναθέσει σε εργολάβο την επισκευή και τη βελτίωση των παλαιών ραμπών που υπάρχουν στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου και την κατασκευή νέων σε σημεία που μας έχει υποδείξει το σωματείο. Η εργολαβία είναι σε ισχύ και μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου που έχει καταληκτική προθεσμία τρεις μήνες για την ολοκλήρωση του. Πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση του θα έχουμε ένα δίκτυο ραμπών σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου που πραγματικά θα κάνουν πιο εύκολη τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία.

Επίσης συζητήσαμε και άλλα θέματα όπως η τοποθέτηση πινακίδων σε χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Είμαστε πάντα σε συνεργασία με το σωματείο ανάπηρων- παραπληγικών στον Πύργο.

Οι οδηγίες και οι εντολές του δήμαρχου είναι να βάζουμε σε προτεραιότητα τα θέματα που αφορούν τη βελτίωση της προσβασιμότητας και γενικότερα τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας ΑμεΑ. Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, εδώ είμαστε για να δίνουμε λύσεις».

«Το όνειρο θα πραγματοποιηθεί»…

Από την πλευρά του ο γεν. γραμματέας του Σωματείου, Γιώργος Ππαπανικολόπουλος τόνισε πως: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι έχουμε φτάσει πλέον στο τέρμα της όλης διαδικασίας. Το όνειρο του σωματείου και το δικό μου, με την καλή συνεργασία που έχουμε με τον κ.Αργυρόπουλο και τον κ.Αντωνακόπουλο, για μια πόλη προσβάσιμη και φιλόξενη προς τα άτομα με αναπηρία θα πραγματοποιηθεί. Τις επόμενες μέρες ξεκινάει το έργο και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί έχουμε αγωνιστεί για αυτό το κομμάτι. Το όνειρό μας είναι να φτάσουμε το επίπεδο της Κομοτηνής, που βραβεύτηκε ως η καλύτερη και πιο φιλική πόλη για ΑμεΑ, και να αρχίσουν να κυκλοφορούν οι άνθρωποι με αναπηρία που μέχρι τώρα ήταν κλεισμένοι στο σπίτι τους, γιατί δεν είχαν πρόσβαση στα πεζοδρόμια και κυκλοφορούσαν στη μέση του δρόμου με το φόβο του ατυχήματος.

Μετά από αυτό το έργο θα νιώσουν ελευθερία γιατί η προσβασιμότητα για εμάς είναι το Α και το Ω. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε και άλλα πράγματα, όπως η δημιουργία των seatrack και θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο να έρχονται και να περνάνε όμορφα ΑμεΑ από άλλες πόλεις στον Πύργο».

Επίσης ο ταμίας του Σωματείου Γιάννης Πετρόπουλος δήλωσε ότι: «Ολοκληρώνοντας το έργο με τις ράμπες και τις πινακίδες που θα βάλουμε στις θέσεις παρκινγκ ΑμεΑ ο Πύργος θα δείξει ένα άλλο πρόσωπο εντελώς φιλικό προς τα άτομα με αναπηρία. Και για ότι προκύψει είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τα πράγματα και να κάνουμε την πόλη του Πύργου όσο γίνεται πιο προσβάσιμη, πάντα με τη συνεργασία του δήμαρχου και του αντιδημάρχου».

Όλη η επικαιρότητα