Ηλεία

Πύργος: Προφυλακίστηκαν οι Τούρκοι διακινητές

Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που κατηγορούνται ως φερόμενοι διακινητές των 73 ατόμων που εντοπίστηκαν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος στα ανοιχτά του Ιονίου το περασμένο Σάββατο.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Ανακριτή, μετά την προθεσμία που έλαβαν για να απολογηθούν, ο οποίος και αποφάσισε να διατάξει την προφυλάκιση τους.

Μετά την έξοδο τους από το δικαστικό μέγαρο Πύργου οι δυο Τούρκοι,  συνοδεία προσωπικού του Λιμεναρχείου Κατακόλου, οδηγήθηκαν και πάλι στα κρατητήρια της Α.Δ. Ηλείας προκειμένου να γίνει μεταγωγή τους σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Στις δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος τους κ. Παναγιώτης Μπράμος ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι εντολείς μου κρίθηκαν προφυλακιστέοι για διακίνηση λαθρομεταναστών, αρνούνται βέβαια τις κατηγορίες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και στον ανακριτή και στον εισαγγελέα, δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πράξεις αυτές, αλλά ήταν και αυτοί μετανάστες οι οποίοι είχαν ως σκοπό να μεταβιβαστούν αρχικά στην Ιταλία και μετά να συνεχίσουν για να βρουν συγγενείς στην Γερμανία. Σε αυτό το στάδιο κρίθηκαν ύποπτοι τελέσεως των πράξεων και θα κρατηθούν, όμως έχουμε εμπιστοσύνη ότι κατά τη διάρκεια της τακτικής διαδικασίας στο αρμόδιο δικαστήριο θα αποδείξουμε την αθωότητα μας».

Όλη η επικαιρότητα