Ηλεία

Πύργος: «Πλήρωσε» την εμπιστοσύνη του με… 12.000 ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Θύμα μιας καλοστημένης απάτης έπεσε ένας άνδρας στην πόλη του Πύργου, ο οποίος δεχόμενος μηνύματα στο κινητό του από φερόμενο υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδας απέστειλε κωδικούς του, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να του αφαιρέσουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό κοντά στις 12.000 €.

Για την υπόθεση, οι αρχές φαίνεται να αναζητούν μια γυναίκα στην περιοχή της Αττικής που φέρεται να είναι η δράστιδα της μεγάλης αυτής απάτης που ολοκληρώθηκε μέσω μηνυμάτων SMS.

Όπως προκύπτει από τις αστυνομικές πηγές, το «θύμα» έλαβε μήνυμα στο κινητό του από το εν λόγω άτομο που παρίστανε υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος, ζητώντας του να του στείλει τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού ώστε να λάβει εν συνεχεία μια σημαντική ειδοποίηση.

Ο τρόπος που έγινε η απάτη ήταν τόσο πειστικός που οδήγησε τον άνδρα να αποστείλει τους κωδικούς, με αποτέλεσμα να δώσει εν αγνοία του πρόσβαση στη δράστιδα προκειμένου να του αφαιρέσει συνολικά 11.880 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Μόλις ο άνδρας αντιλήφθηκε την οικονομική καταστροφή που υπέστη, ειδοποίησε άμεσα τις αρχές που ερευνούν την υπόθεση, με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου να σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας για απάτη, με τα πλήρη στοιχεία της να έχουν ταυτοποιηθεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε οποιαδήποτε επικοινωνία με τράπεζες, αυτές δεν ζητούν ποτέ κωδικούς λογαριασμών και εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας διπλής ταυτοποίησης σε συναλλαγές, γεγονός που κάνει οποιαδήποτε ενέργειά τους απόλυτα ασφαλή.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα παραπάνω παραβιαστεί, αυτόματα σημαίνει πως η επικοινωνία σας είναι ψεύτικη και πως πρόκειται για περίπτωση απάτης που πάει να γίνει εις βάρος σας.

Οι αστυνομικές αρχές και οι ίδιες οι τράπεζες εφιστούν την προσοχή των πολιτών σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογη περίπτωση με την παραπάνω.

Όλη η επικαιρότητα