Ηλεία

Πύργος: Τόνωση καλή αλλά μικρή έδωσε η «Εκπτωτική Νύχτα»

Ακούστε το άρθρο

Παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε και το φόβο που κυριαρχεί εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων πανελλαδικά, το καταναλωτικό κοινό της πόλης του Πύργου και όχι μόνο αγκάλιασαν την «Εκπτωτική Νύχτα» που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και η εικόνα στους δρόμους της πόλης ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, ξεπερνώντας ακόμα και τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου που πίστευε πως η πανδημία θα τους τρόμαζε και θα τους κρατούσε εντός των σπιτιών τους.

Οι καταναλωτές κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης προκειμένου να χαλαρώσουν από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και την κατάσταση που βιώνουν και να κάνουν παράλληλα τα ψώνια τους, με εκπτώσεις να υπάρχουν σε κάθε προϊόν και σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζουν ακόμα και το 70%.

Η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο προκάλεσε σημαντικά οικονομικά προβλήματα στους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια της δίμηνης καραντίνας, αλλά και το αμέσως επόμενο διάστημα η κίνηση ήταν μέτρια προς κακή εξαιτίας του φόβου του κόσμου.

Και ενώ η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε στην ακύρωση της «Λευκής Νύχτας», γεγονός αναμενόμενο καιρό τώρα, ο Εμπορικός Σύλλογος έδειξε τα αντανακλαστικά του και με τη διοργάνωση της «Εκπτωτικής Νύχτας» κατάφερε να προσδώσει μια σημαντική οικονομική ανάσα στον επιχειρηματικό κόσμο, που ίσως αποδειχθεί σημαντική στο μέλλον.

Η διοργάνωση αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσφέρουν οι έμποροι τα ποιοτικά και πολυάριθμα προϊόντα τους, φροντίζοντας περισσότερο να ικανοποιήσουν τα θέλω των πελατών και ακολούθως να ενισχύσουν και τις επιχειρήσεις τους.

Και παρά την έλλειψη εκδηλώσεων λόγω του φόβου ότι μπορεί να υπάρξει συνωστισμός, ο Εμπορικός Σύλλογος φρόντισε να δώσει μια χαρούμενη νότα και να διασκεδάσει τον κόσμο με ωραίες μουσικές επιλογές, χρησιμοποιώντας σε συνεργασία και με το δήμο ηχεία σε διάφορους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Προσέλευση κόσμου πέρα από ότι περίμεναν

Ως άκρως ικανοποιητική χαρακτήρισε την κίνηση της «Εκπτωτικής Νύχτας» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ο οποίος αντίκρισε αρκετό κόσμο να προτιμά τα καταστήματά της πόλης με τις σημαντικές προσφορές τους. Εξέφρασε την ελπίδα του πως ο κόσμος θα μείνει ικανοποιημένος και παράλληλα να τονωθεί η αγορά. Επιπλέον, ισχυρίστηκε πως με την έξαρση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα η κίνηση είναι παραπάνω από αυτή που εκτιμούσαν, αν αναλογιστεί κανείς πως ούτε δρόμοι είχαν κλείσει αλλά ούτε και καμία εκδήλωση υπήρχε. Τέλος, όσον αφορά τη δεύτερη «Εκπτωτική Νύχτα» που είναι προγραμματισμένη να γίνει τέλη Αυγούστου, ο κ. Ξανθούλης τόνισε πως πρόκειται για ένα καλό πρώτο δείγμα και ταυτόχρονα εξετάζεται η εξέλιξη της πανδημίας από τα μέλη του Εμπορικού για να μπορέσουν να δουν αν θα υπάρξει κάτι διαφορετικό στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Ενθαρρυντικό στοιχείο η τήρηση των μέτρων

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Τσιώρης απέδωσε συγχαρητήρια προς τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου για την πρωτοβουλία του που δικαιώνεται, καθώς ο κόσμος κατέκλυσε πλατεία και καταστήματα για να ψωνίσει. Ενθαρρυντικό χαρακτήρισε το γεγονός πως όλοι τηρούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ενώ υπογράμμισε πως ο ίδιος είναι «Πυργιώτης» και πάντα θα βοηθά την πόλη του και τον Εμπορικό Σύλλογο. Κλείνοντας, υποστήριξε πως το αυτοκίνητο που προσφέρει η εταιρεία του αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για τον κόσμο που το εξετάζει διεξοδικά.

Θετικά μηνύματα από εμπόρους

Κατά κύριο λόγο οι έμποροι μετέφεραν θετικά μηνύματα όσον αφορά τη συγκεκριμένη βραδιά, μιας και η δύσκολη περίοδος με τον κορωνοϊό τους είχε κάνει να έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την επιτυχία της εκδήλωσης. Παρά τον κορωνοϊό, παρά το φόβο των κρουσμάτων, παρά το μη κλείσιμο των κεντρικών δρόμων της πόλης, ο κόσμος αγκάλιασε τον εμπορικό κόσμο και έδωσε μηνύματα ελπίδας για το μέλλον. Μηνύματα που σίγουρα είναι αναγκαία, προκειμένου να «τιναχτεί» από όλους αυτό το αρνητικό κλίμα που επικρατεί μετά και την καταστροφική κρίση που εκτιμάται ότι θα φέρει παγκοσμίως ο κορωνοϊός. Την άποψή τους για την «Εκπτωτική Νύχτα» μοιράζονται στην «Π» οι καταστηματάρχες της πόλης:

Σπύρος Μπλάθρας-«Blathra ‘s sport»: «Είναι μία καλή και στοχευμένη κίνηση από τον εμπορικό σύλλογο, σε αρκετά καλό χρονικό σημείο. Ο κόσμος ανταποκρίνεται και η βραδιά μέχρι στιγμής είναι πολύ ωραία. Ελπίζω όλοι οι συνάδελφοι να είναι ευχαριστημένοι, διότι βλέπω ότι υπάρχει κίνηση καλή. Στο τέλος της βραδιάς θεωρώ ότι όλοι θα είναι χαρούμενοι, μιας και ο κόσμος είναι περισσότερος από ότι υπολογίζαμε. Θεωρώ πώς η δεύτερη «Εκπτωτική Νύχτα» που έχει ακουστεί ότι θα γίνει στα τέλη Αυγούστου θα είναι καλή και θα διώξουμε ότι υπόλοιπο υπάρχει».

Μέλτης Βασιλακόπουλος-«Crocodilino»: «Η βραδιά μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική. Δεν περιμέναμε ότι η ροή του κόσμου θα ήταν τέτοια εξαιτίας της κατάστασης που αυτή τη χρονιά είναι περίεργη. Η οργάνωση είναι πολύ καλή. Το ότι λείπει μία κεντρική συναυλία που αποτελεί πόλο έλξης για τους καταναλωτές, δεν αποτέλεσε εμπόδιο και τα πράγματα βαίνουν καλώς. Επιπλέον, ο εμπορικός σύλλογος έχει δώσει κίνητρο με μία λαχειοφόρο στις αγορές των καταναλωτών, όπου κάθε κατάστημα που συμμετέχει στο διαγωνισμό με αγορές άνω των 20 ευρώ θα προσφέρει ένα λαχνό στον Καταναλωτή. Ένα σημαντικό κίνητρο και πολλοί είναι αυτοί που μας το ζητάνε».

Κωνσταντίνος Ντεβενέζος-«Devenezos Konstadinos»: «Λόγω της φετινής μη διεξαγωγής της Λευκής Νύχτας, ο σύλλογος διοργάνωσε την πρώτη «Εκπτωτική Νύχτα». Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Έχουμε 50% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα μας και ορισμένα εξ αυτών φτάνουν και το 70%. Σίγουρα δεν είναι η κίνηση όπως άλλες χρονιές, αλλά είναι ενθαρρυντικό ότι τόσος κόσμος έχει βγει έξω. Τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας και στο κατάστημα βρίσκεται συγκεκριμένος αριθμός πελατών κάθε φορά. Η κίνηση μέχρι στιγμής είναι άκρως ικανοποιητική και ευελπιστούμε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο μέχρι το κλείσιμο της βραδιάς. Μία ακόμη «Εκπτωτική Νύχτα» είναι στα σκαριά και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες, μία κίνηση που θα βοηθήσει σε μία χρονιά δύσκολη».

Νικόλαος Κούρτης-«Alexandra ‘s»: «Σαφώς η κατάσταση δεν είναι σαν τη Λευκή Νύχτα όπου υπάρχουν αρκετές παράλληλες δράσεις. Ειδικά φέτος με τον κορονοϊό για την πανδημία που έχει φοβίσει τον κόσμο, η κίνηση αγοραστικά δεν είναι ικανοποιητική και θα τη χαρακτήριζα από μέτρια προς κακή. Ευελπιστούμε όμως για ένα καλύτερο μέλλον. Η δεύτερη εκπτωτική νύχτα Προς το τέλος να του δώσω Ίσως και να βοηθήσει, αν και θεωρώ πώς μπορεί να μην έχει τον κόσμο που υπήρχε σήμερα μιας και συνήθως οι ετεροδημότες φεύγουν εκείνο το διάστημα. Ότι καλό είναι να γίνει πάντως θα το δείξει η πορεία».

Θεοδώρα Δασκοπούλου-«Ευδώρα»: «Η κίνηση είναι λίγο χαλαρή μιας και ακόμα είναι νωρίς, αλλά ευελπιστούμε ότι όσο περνάει η ώρα ο κόσμος θα αυξάνεται. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, ωστόσο υπάρχει μία διστακτικότητα. Στο τέλος θεωρώ ότι θα είμαστε ευχαριστημένοι. Εμείς συγκεκριμένα προσφέρουμε 30 έως 50% έκπτωση σε όλα τα είδη. Είναι πολύ καλό τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται και για την ψυχολογία του κόσμου, αλλά και για να ευχαριστήσουμε εμείς αυτούς για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται».

Έμπρακτη στήριξη καταναλωτών

Την έμπρακτη στήριξή τους στον εμπορικό κόσμο του Πύργου σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη, απέδειξαν για ακόμα μια φορά οι καταναλωτές που ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους και να τονώσουν τις επιχειρήσεις. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών χαρακτήρισαν τη διεξαγωγή της «Εκπτωτικής Νύχτας» ως μια εξαιρετική ιδέα, η οποία στόχο είχε να διασκεδάσει τον κόσμο αλλά και με την εξαιρετική οργάνωσή της να τον προστατεύσει από τον κορωνοϊό. Παρακάτω οι δηλώσεις καταναλωτών για την εκδήλωση:

Κωνσταντίνος Μανδαράκης: «Βγήκαμε σήμερα στην αγορά του Πύργου για να ενισχύσουμε αυτή την όμορφη προσπάθεια. Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από τον κόσμο και βλέπω ότι και οι καταναλωτές και οι επιχειρηματίες είναι σωστοί στους κανονισμούς για τον κορονοϊό. Ο κόσμος όμως είναι αυτός που πρέπει να δώσει το ηχηρό μήνυμα για να μείνουν οι επιχειρήσεις ενεργές και ζωντανές στον τόπο μας και είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια».

Γωγώ Παρασκευά: «Ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει όχι μόνο για να κάνει τα ψώνια του και να καλύψει τις ανάγκες του, αλλά και για να εκτονωθεί μετά από αυτό που έχει περάσει το προηγούμενο διάστημα. Είναι μια εκδήλωση που βοηθάει τους καταναλωτές επικοινωνιακά μιας και θα υπάρχει επαφή με τον κόσμο. Πρόκειται για μία καλή ιδέα του Εμπορικού Συλλόγου, τα μέλη του οποίου βρίσκονται σε μία περίεργη κατάσταση που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί. Όλο αυτό αποτελεί μία μικρή ανάσα για τον κόσμο. Ούτε κάτι υπερβολικό δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν, αλλά και κάτι αναγκαίο για τους περισσότερους».

Νίκος Λιναρδοπουλος: «Από τη μέχρι στιγμής εικόνα η εκδήλωση φαίνεται να έχει επιτυχία. Βλέπω αρκετό κόσμο να κυκλοφορεί, να διασκεδάζει παρόλο που λείπουν οι εκδηλώσεις συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ο φόβος του κορονοϊού αρκετοί έδωσαν το παρών. Βλέπω μάσκες στα μαγαζιά και τον κόσμο να συμμορφώνεται στις οδηγίες και θεωρώ ότι κάτι καλό γίνεται. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ανατροπές όσον αφορά τον κορονοϊό το επόμενο διάστημα, τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη διεξαγωγή μιας δεύτερης «Εκπτωτικής Νύχτας». Ο κόσμος δεν πρέπει να κλείνεται μέσα και σίγουρα θα είναι και μία ακόμα τονωτική ένεση για την αγορά».

Όλη η επικαιρότητα