Ηλεία

Πύργος: Φιλόξενη πόλη για τα αδέσποτα

Ακούστε το άρθρο

Μια φιλόξενη αλλά και οργανωμένη πόλη για τα αδέσποτα τείνει να γίνει πλέον ο Πύργος αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου, αφού χθες το πρωί τοποθετηθήκαν από την κοινότητα  Πύργου σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Δήμου για τα αδέσποτα,  κυρία Πισιμάνη – Χριστοπούλου αλλά και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, ταΐστρες και ποτίστρες σε 32 σημεία εκ των οποίων τα 27 μέσα στην πόλη και άλλα 5 στην παραλιακή ζώνη, που  θα παρέχουν πλέον στα αδέσποτα ζώα τροφή και νερό.

Στον Πύργο, τοποθετηθήκαν ταΐστρες και ποτίστρες σε κεντρικά σημεία  μεταξύ των οποίων, στο παλιό Νοσοκομείο, στον κόμβο της Καταραχίου, στο πάρκινγκ της Νομαρχίας, στην Αγία Βαρβάρα, στον Αγ. Σπυρίδωνα, τη Ρήγα Φεραίου, την Ιφίτου, την Αλφειού, τον Κούβελο, την πλατεία Κύπρου, στη Μαρμαρένια Βρύση, στα παραλιακά από Μούτελη προς Κατάκολο, στο Δάσος Σπιάντζας κτλ. ενώ ανάλογα σημεία πλέον υπάρχουν και σε διάφορες κοινότητες πέριξ της πόλης τα οποία μπορούν να εφοδιάζουν από κοινού με τον Δήμο, τόσο οι φιλοζωικές εφόσον εγγραφούν στα μητρώα, όσο και οι απλοί πολίτες.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος αποτελεί μια πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Save a Greek Stray», επικεφαλής της οποία είναι η κ. Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πύργου, Βασίλης Φάμελος με δηλώσεις του τόνισε την σημασία προστασίας και των αδέσποτων και παρακάλεσε τον κόσμο να σεβαστεί αλλά και να εφοδιάζει τις ταΐστρες και τις ποτίστρες προκειμένου να λυθεί μια και καλή τα πρόβλημα με τα μη δεσποζόμενα ζώα στην πόλη.

«Η κοινότητα Πύργου σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Δήμου Πύργου για τα αδέσποτα,  κυρία Πισιμάνη – Χριστοπούλου αλλά και με την Διεύθυνση Προγραμματισμού, ανέλαβε να τοποθετήσει σε 32 σημεία της πόλης μας, εκ των οποίων τα 27 εντός του Πύργου και άλλα 5 στην παραλιακή ζώνη, ποτίστρες και ταΐστρες για τα αδέσποτα. Έχουμε ενημερώσει και την Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία έτσι ώστε να περιπολεί για τυχόν δολιοφθορές και θέλω να κάνω μια έκκληση στους συμπολίτες μας να μην τις καταστρέψουν και να μην δηλητηριάσουν τα αδέσποτα γιατί εκτός των άλλων αυτό επισύρει και βαριά ποινή. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει περιοριστεί και σε αυτό έχουν συμβάλει και οι φιλοζωικές οργανώσεις που τόσο πριν όσο και μετά την τοποθέτηση, η συμβολή τους ήταν μεγάλη. Ο Δήμος αλλά και οποιοσδήποτε πολίτης θέλει μπορεί να εφοδιάζει με τροφή ή νερό αλλά υπάρχουν άτομα και από τις φιλοζωικές που αφού θα έχουν εγγραφεί στα μητρώα του Δήμου Πύργου θα λαμβάνουν και από εκεί τροφή και νερό για τα αδέσποτα και θα τοποθετούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα σημεία».

Όλη η επικαιρότητα