Ηλεία

Πύργος: Χαμόγελα κάτω από τις μάσκες στη 2η Εκπτωτική Νύχτα

Ακούστε το άρθρο

Σε ικανοποιητικά επίπεδα και με ασφάλεια κύλησε και η 2η Εκπτωτική Νύχτα στην πόλη του Πύργου, με το καταναλωτικό κοινό της πόλης και όχι μόνο να αγκαλιάζει την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης. Η εικόνα στους δρόμους για τέλη Αυγούστου ήταν παραπάνω από εξαιρετική, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και του ίδιου του εμπορικού κόσμου που πίστευε πως ο περισσότερος κόσμος θα είχε αποχωρήσει.

Οι καταναλωτές για ακόμα μια φορά γέμισαν τα πεζοδρόμια της πόλης με σκοπό να χαλαρώσουν από την καθημερινότητα και την όλη κατάσταση με τον κορωνοϊό, αντικρίζοντας και θεαματικές εκπτώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούσαν και αυτές της πρώτης νύχτας. Ποιοτικά και πολυάριθμα προϊόντα τέθηκαν στη διάθεση των καταναλωτών για αγορά.

Σκέψεις για νέες εκδηλώσεις μελλοντικά

Ικανοποιημένος από την κίνηση που είδε και κατά τη διάρκεια της 2ης Εκπτωτικής Νύχτας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, που αντίκρισε για ακόμα μια φορά πολίτες να στηρίζουν τα καταστήματα του τόπου τους με τις θεαματικές εκπτώσεις παρότι είναι τέλος Αυγούστου. Επιπλέον, ανέφερε πως οι έμποροι βοηθούν σημαντικά με τις προσφορές τους και την ποιότητα προϊόντων που προσφέρουν.

Αυτό που παρουσίασε σημαντικό ενδιαφέρον ήταν οι σκέψεις που κάνει μελλοντικά ο κ. Ξανθούλης για νέες εκδηλώσεις που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των πολιτών, ωστόσο τόνισε πως από τη μια είναι νωρίς για ανακοινώσεις και από την άλλη θα πρέπει να εξεταστούν και τα υγειονομικά μέτρα που τη δεδομένη στιγμή δεν βρίσκονται και στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Τέλος, υπενθύμισε για ακόμα μια φορά την κλήρωση για το αυτοκίνητο που βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει στις 5 Σεπτεμβρίου, όπου με αγορά άνω των 20 ευρώ κάθε καταναλωτής λαμβάνει ένα λαχνό που του προσφέρει τη συμμετοχή στην κλήρωση.

Ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ηλείας με το ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, βρισκόμενος στο κέντρο της πόλης μαζί με τη σύζυγό του, τόνισε πως πρόκειται για μια όαση αγοραστικής δύναμης στον Πύργο και συνάμα μια ωραία πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου. Έχοντας όμως καταγράψει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, σημείωσε πως ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού χρειάζεται στήριξη από την Πολιτεία, ρευστότητα, ενίσχυση και περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζονται πράξεις και όχι υποσχέσεις και λόγια. Δεν παρέλειψε δε να υπογραμμίσει την ανάγκη συντεταγμένα το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης να στηρίξουν τους επαγγελματίες που κρατήθηκαν 10 χρόνια ζωντανοί στην κρίση και κινδυνεύουν από τρεις μήνες καραντίνας κορωνοϊού, εκτιμώντας πως έφθασε η ώρα για δράσεις, έργα και συγκεκριμένα μέτρα στήριξης.

Αισιοδοξία από εμπόρους

Στη σημαντική προσέλευση του κόσμου που ωστόσο δεν κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με την 1η Εκπτωτική Νύχτα, στάθηκαν οι έμποροι της πόλης. Εστίασαν ιδιαίτερα στο γεγονός πως ο κόσμος παρά την κατάσταση που υπάρχει με τον κορωνοϊό και ενώ το τέλος του καλοκαιριού πλησιάζει, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους πάντα τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Την άποψή τους για την «Εκπτωτική Νύχτα» μοιράζονται στην «Π» οι καταστηματάρχες της πόλης:

Σπύρος Μπλάθρας-«Blathra ‘s sport»: «Υπάρχει αισιοδοξία, υπάρχει κόσμος. Δεν θεωρώ ότι έχει τη δύναμη και το εύρος της 1ης Εκπτωτικής Νύχτας, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι άσχημα. Κινείται κόσμος στην αγορά και κοιτάζουν να βρουν αυτό που τους αρέσει. Οι εκπτώσεις στο κατάστημά μας κυμαίνονται από 20 έως 50%».

Κωνσταντίνος Ντεβενέζος-«Devenezos Konstadinos»: «Έχει ξεκινήσει δειλά ο κόσμος που κάνει τις πρώτες έρευνες. Όσο περνά η ώρα αυξάνεται λίγο η κίνηση. Με μισή τιμή στα περισσότερα προϊόντα και έως 70% σε κάποια άλλα. Ο κόσμος λόγω της κατάστασης που υπάρχει προσπαθεί να βρει το φθηνότερο και σε εξαιρετική ποιότητα. Πιστεύω ότι το εμπόρευμά μας ανταποκρίνεται στα θέλω των καταναλωτών και είμαστε αισιόδοξοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα».

Σπύρος Βασιλακόπουλος-«Shortcuts»: «Ο κόσμος δειλά δειλά έχει αρχίσει να βγαίνει προς τα έξω. Σίγουρα δεν υπάρχει τόσος κόσμος ως την πρώτη εκπτωτική νύχτα, αλλά η επισκεψιμότητα στα μαγαζιά είναι ικανοποιητική. Έχουμε ακόμα αρκετή ώρα μπροστά μας. Υπάρχει αρκετός κόσμος που για την ώρα κάνει τη βόλτα του και ίσως κάνει έρευνα αγοράς για τις τιμές. Από κει και πέρα, οι εκπτώσεις μας κινούνται στο 50%».

Ξένια Ζούβελου-«Μπαξιβάνη Υποδήματα»: «Είναι ακόμα νωρίς. Ο κόσμος τώρα έχει ξεκινήσει να βγαίνει. Η κίνηση όσο πάει και αυξάνεται. Σίγουρα έχει φύγει ξένος κόσμος που ήταν στην προηγούμενη εκπτωτική νύχτα, αλλά αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η βραδιά. Τα ποσοστά των εκπτώσεων που φτάνουν μέχρι και το 70%. Υπάρχουν μεγάλες προσφορές και σίγουρα οι τιμές είναι καλύτερες από την πρώτη φορά και υπάρχει ποικιλία σε πράγματα για να διαλέξεις».

Όλη η επικαιρότητα