Ηλεία

Πύργος: 12χρονη «άρπαξε» 1.400 ευρώ από ομογενή στην Φιλοθέη

Ακούστε το άρθρο

Η παράνομη δραστηριότητα των ανήλικων Ρομά δεν φαίνεται να έχει σταματημό, με τον περιβόητο πλέον 10χρονο να «παραδίδει» όπως φάνηκε τη σκυτάλη σε μια 12χρονη Ρομά η οποία κατάφερε να εξαπατήσει έναν Έλληνα που ζει στη Σουηδία και να του στερήσει το μεγάλο χρηματικό ποσό των 1400 ευρώ και πάλι στον κόμβο της Φιλοθέης που πλέον αποτελεί το ορμητήριό τους.

Ειδικότερα, τελευταίο θύμα σε αυτή τη μακριά λίστα ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα αυτής της «καλοστημένης» εγκληματικής επιχείρησης αποτέλεσε ένας Έλληνας που ζει στη Σουηδία, ο οποίος έχοντας χάσει σημαντικά για τον ίδιο έγγραφα, έπεσε θύμα κλοπής κατά την προσπάθειά του να τα βρει.

Συγκεκριμένα, τον άτυχο άνδρα πλησίασαν μια 12χρονη και μια 22χρονη Ρομά που είχε το ρόλο της συνεργού, δείχνοντας επιθυμία να τον βοηθήσουν να βρει τα έγγραφα.

Ο άνδρας πιστεύοντας τις καλές προθέσεις των δύο κοριτσιών, τους επέτρεψε να εισέλθουν στο αμάξι του και να τον οδηγήσουν στα έγγραφά του. Ωστόσο, ελάχιστα μέτρα αργότερα του άρπαξαν το πορτοφόλι που περιελάμβανε 1.400 ευρώ, τραπεζική κάρτα και προσωπικά του έγγραφα και το έσκασαν εν ριπή οφθαλμού.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, οι οποίοι ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες που τους οδήγησαν εν τέλει στον εντοπισμό και τη σύλληψη της 12χρονης, ενώ η συνεργός της δεν έχει βρεθεί ακόμα και συνεχίζονται οι έρευνες.

Όλη η επικαιρότητα