Ελλάδα

Πώς έγινε η διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη – Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

Ακούστε το άρθρο

Σε πιθανό έργο αλλοδαπών διαρρηκτών που χρησιμοποίησαν «πασπαρτού» για να εισβάλουν στο διαμέρισμα της δικαστικής λειτουργού, αλλά και εκείνο ενός συνεργάτη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στον κάτω όροφο, αποδίδουν αρχικά στελέχη της ΕΛΑΣ τη μυστηριώδη διάρρηξη – το Σάββατο το βράδυ- στην κατοικία στην Ακρόπολη της Εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Τουλουπάκη.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ ερευνούν, σε συνεργασία με την κυρία Τουλουπάκη, τι ακριβώς εκλάπη από το σπίτι της – οροφοδιαμέρισμα στον 4ο όροφο πολυκατοικίας – και μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η αρπαγή του σκληρού δίσκου υπολογιστή.

Η εισαγγελέας απουσίαζε σε διακοπές στο πατρικό της στα Χανιά και επέστρεψε τελικά στην Αθήνα λίγες ώρες αφού ενημερώθηκε από τη γυναίκα που καθαρίζει το σπίτι της πως ο χώρος είχε παραβιαστεί.

Η κλειδαριά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν σπασμένη.

Η κυρία Τουλουπάκη επεσήμανε ότι οι διαρρήκτες εστίασαν το ενδιαφέρον τους στους φακέλους και τα έγγραφα του γραφείου της που ήταν αναστατωμένο.

«Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν;»

Επιπλέον μιλώντας στους αστυνομικούς που την ενημέρωσαν φέρεται να τους είπε πως έχει γίνει υπ’ αριθμόν ένα στόχος και αναρωτήθηκε «το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν;».

Ακόμη ζητούμενο ήταν γιατί δεν υπήρχε φύλαξη της οικίας της, αφού φαίνεται ότι λόγω έλλειψης προσωπικού και καλοκαιρινών αδειών από το σημείο εκείνο διερχόταν, μόνο ανα διαστήματα, ένα περιπολικό.

Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι οι ίδιοι με εκείνους που προχώρησαν σε διάρρηξη διαμερίσματος στον 3ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας που ανήκει σε συνεργάτη του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο εν λόγω ιδιώτης με μέλη της οικογενείας του επέστρεψαν χθες Δευτέρα στο διαμέρισμα μετά από διακοπές 5-6 ημερών κι ανακάλυψαν την εισβολή των διαρρηκτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εν λόγω διαμέρισμα κλάπηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και χρηματικό ποσό.

Ούτε και στην εν λόγω διάρρηξη φέρεται να υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι από διάφορα ευρήματα και ίχνη στα δύο σπίτια μπορεί να διαπιστώσουν αν οι δράστες ήταν οι ίδιοι και θα επιχειρήσουν να τους ταυτοποιήσουν.

Πολιτική κόντρα

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για την πορεία κατασκευής του φράχτη στον Έβρο η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Όλγα Γεροβασίλη επέκρινε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι «δεν είναι δυνατόν να μην προστατεύονται εισαγγελείς από την Πολιτεία και να στοχοποιούνται εισαγγελείς» και ζήτησε ενημέρωση για το εάν έχει διαταχθεί έρευνα για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες για τη διάρρηξη στο διαμέρισμα της Ελένης Τουλουπάκη.

Από την πλευρά του ο κ Χρυσοχοΐδης επεσήμανε: «Να μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, μη σπέρνετε τον φόβο στη Δικαιοσύνη. Η δραματοποίηση και οι τραγικές δηλώσεις από όποιον/α κι αν προέρχονται δεν προσφέρουν και δεν προσθέτουν. Δεν θα βγάλετε από τη μύγα, ξίγκι αντιπολιτευτικού λόγου. Μην εργαλειοποιείτε δικαστικούς λειτουργούς και εισαγγελείς. Μην δίνετε συνέχεια στον ανθρώπινο φόβο αναπαράγοντας δηλώσεις πως κινδυνεύει η ζωή τους».

via

Όλη η επικαιρότητα