Παιδί

Πώς θα βοηθήσω το μωρό να κοιμηθεί ενώ βγάζει δόντια;

Ακούστε το άρθρο

Όπως πολλοί γονείς έχουν διαπιστώσει, τα συμπτώματα της οδοντοφυΐας – συμπεριλαμβανομένου του πόνου των ούλων, του εξανθήματος στο στόμα και τα σάλια, μπορούν να κάνουν το μωρό εξαιρετικά ιδιότροπο.

Αυτή η ευερεθιστότητα συνήθως χειροτερεύει κατά τη διάρκεια του ύπνου, όταν τα μωρά δεν έχουν τους τυπικούς αντιπερισπασμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναφέρουν οι ειδικοί.

Συνήθως, το πρώτο δόντι εμφανίζεται μεταξύ τον έκτο και όγδοο μήνα. Αυτά που εμφανίζονται πρώτα είναι τα δύο μπροστινά κάτω και ακολουθούν τα δύο πάνω.

Για να βοηθήσετε το μικρό σας να μην.. «χάσει» τον ύπνο του, εξαιτίας της οδοντοφυΐας, μπορεί να δοκιμάσετε να: 

1. Μουδιάστε τα ούλα με κρύα αντικείμενα

Τα κρύα αντικείμενα μπορούν να μουδιάσουν τα ούλα του μωρού κι επομένως να το ανακουφίσουν με επιτυχία από τον πόνο. Αφήστε το μικρό σας να μασήσει και να περιεργαστεί με το στόμα του ένα κρύο, υγρό, μικρό πανάκι λίγο πριν έρθει η ώρα για τον ύπνο, πάντα υπό την επίβλεψή σας. Αφήστε το πανάκι για περίπου μισή με μία ώρα στην κατάψυξη, πριν του το δώσετε, προκειμένου να παγώσει αρκετά.

2. Ασκήστε πίεση στα ούλα του

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ασκήσετε ελαφριά πίεση στα ούλα του μωρού σας, καθώς αυτή η αίσθηση πιθανότατα να το ανακουφίσει από τον πόνο του. Απλώς τρίψτε το δάχτυλό σας κατά μήκος των ούλων τους καθώς το χαλαρώνετε για να το προετοιμάσετε για να κοιμηθεί. Μην ξεχάσετε πριν να πλύνετε καλά τα χέρια σας.

3. Σκουπίστε το μωρό από τα σάλια

Θα ήταν καλό να απομακρύνετε τα επιπλέον σάλια από το στόμα του μωρού, καθώς υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν εξανθήματα. Σκουπίστε τα σάλια του τακτικά, αλλάξτε τα ρούχα του όταν χρειάζεται και ενυδατώστε το δέρμα τους με προϊόντα που προστατεύουν το μωρό.

via

Όλη η επικαιρότητα