Εκπαίδευση Ελλάδα

Πώς θα γίνει η εξεταστική του Σεπτεμβρίου στα πανεπιστήμια

Ακούστε το άρθρο

Με υποχρεωτική τη χρήση μη ιατρικής μάσκας για φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό σε όλους του χώρους των ΑΕΙ θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου στα πανεπιστήμια. Η σχετική απόφαση του υφυπουργού Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Συγκεριμένα, η απόφαση ορίζει ότι κατά την περίοδο της επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου του ακαδημαϊκού έτους 2019- 2020, στα πανεπιστήμια η χρήση μη ιατρικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική τόσο για τους φοιτητές, όσο και το διδακτικό και λοιπό προσωπικό καθ ́ όλη τη διάρκεια της εξέτασης και για όλες τις μορφές των διά ζώσης εξετάσεων (γραπτές και προφορικές).

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική και στους ανοικτούς και κλειστούς κοινόχρηστους χώρους των ΑΕΙ λόγω του υψηλού συγχρωτισμού των φοιτητών, καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους των εστιών.

Επίσης, κατά τη διενέργεια των διά ζώσης γραπτών και προφορικών εξετάσεων συστήνεται η χρήση αιθουσών, αμφιθεάτρων ή γραφείων με φυσικό αερισμό. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται επαρκής διαθεσιμότητα χώρων με φυσικό αερισμό, συστήνεται η χρήση αιθουσών, αμφιθεάτρων και γραφείων που έχουν εξαερισμό ή/και κλιματιστικές μονάδες σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Δ1/ΓΠ οικ.49524 εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας (ΑΔΑ ΨΥ5Ε465ΦΥΟ-ΦΤΟ). Επίσης, τα ΑΕΙ καλούνται να λαμβάνουν ειδική μέριμνα για τους φοιτητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου (ευπαθείς ομάδες) προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός τους με άλλους φοιτητές κατά τη διάρκεια των δια ζώσης εξετάσεων.

Αντίστοιχα, η Συνέλευση κάθε Τμήματος συστήνεται να λαμβάνει ειδική μέριμνα για το διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου (ευπαθείς ομάδες).

Η ορθή εφαρμογή και τήρηση των προτεινόμενων μέτρων και κανόνων ασφαλείας της παρ. 1 κατά τη διενέργεια των εξετάσεων, παρακολουθείται από τον πρόεδρο του Τμήματος, καθώς και το διδακτικό προσωπικό του ΑΕΙ στο οποίο έχει ανατεθεί ανά περίπτωση το διδακτικό έργο του κάθε μαθήματος σύμφωνα με το εκάστοτε πρόγραμμα σπουδών.

Κατά τα λοιπά, θα ισχύουν όσα προβλεπόταν και για την εξεταστική του περασμένου Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα