Παιδί

Πώς θα μάθει να βουρτσίζει τα δόντια του το παιδί;

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να αρχίσετε να φροντίζετε τα δόντια του παιδιού, θέτοντας τις σωστές βάσεις για την στοματική του υγιεινή.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την American Dental Association (ADA), μπορείτε να αρχίσετε να βουρτσίζετε τα δόντια του παιδιού μόλις βγει το πρώτο του δοντάκι.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να το βοηθήσετε να μάθει να φροντίζει από νωρίς τα δόντια του, ενσωματώνοντάς το στην καθημερινή πρωινή όπως και βραδινή ρουτίνα.

Οι βασικότεροι τρόποι για να το βοηθήσετε, περιλαμβάνουν:

Δείξτε τον σωστό τρόπο

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δείξετε στο παιδί το σωστό τρόπο για να πλένει τα δόντια του. Στα πλαίσια αυτού μπορείτε να αφήσετε το παιδί να σας βλέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας, ώστε να μπορούν να δουν πώς τα καθαρίζετε. Δείξτε τους πώς μπορούν να καθαρίσουν προσεκτικά και απαλά όλες τις περιοχές.

Για να τα ενθαρρύνετε είναι εξίσου σημαντικό να σας βλέπουν να πλένετε τα δόντια τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, το πρωί μόλις σηκωθείτε και το βράδυ πριν ξαπλώσετε για να κοιμηθείτε. Δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι το βούρτσισμα αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας, που συμβάλλει στην συνολική εικόνα της υγείας του.

Κάντε το διασκεδαστικό

Θα ήταν καλό να μην προσπαθήσετε να «τρομάξετε» το παιδί για να βουρτσίσει τα δόντια του αλλά να έχετε υπομονή γιατί μπορεί αρχικά να μην ακούει τις συμβουλές και τις προτροπές σας. Δεν θέλετε να προκαλέσετε αισθήματα φόβου ή ανησυχίας, καθώς είναι πολύ πιθανό να συσχετίσει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα με την εμπειρία, γεγονός που θα το κάνει να θέλει να την αποφύγει ακόμα περισσότερο.

Αντ’αυτού δοκιμάστε να του δείξετε πώς γίνεται και κάντε το με διασκεδαστικό τρόπο. Αφήστε τον να παρακολουθήσει κινούμενα σχέδια που μιλάνε για τη φροντίδα των δοντιών και μετά δοκιμάστε να τραγουδήσετε ή να χορέψετε πριν πλύνετε μαζί τα δόντια σας.

Γίνετε δημιουργικοί και σκεφτείτε τρόπους που τον κάνουν να ανυπομονεί να βουρτσίζει τα δόντια του, καθώς έτσι θα γίνει πιο εύκολο τόσο για εκείνο όσο και για εσάς.

via

Όλη η επικαιρότητα