Ελλάδα

Πώς 2 γυναίκες ηθοποιοί που έπεσαν θύματα βιασμού από γνωστό πρωταγωνιστή, πείστηκαν να μιλήσουν σε δικηγόρο

Ακούστε το άρθρο

Νέα βόμβα μεγατόνων αναμένεται να “σκάσει” τις επόμενες ημέρες, καθώς δύο ακόμα γυναίκες ηθοποιοί αναμένεται να καταθέσουν μήνυση για βιασμό εναντίον πασίγνωστου ηθοποιού – σκηνοθέτη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αυτά αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των φακέλων που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας είναι η καταγγελία γνωστής ηθοποιού για τον βιασμό της από επίσης γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη.

Η γυναίκα αυτή φέρεται να έδωσε κουράγιο σε δύο ακόμα συναδέλφους της για να κινηθούν εναντίον του ίδιου προσώπου για απόπειρα βιασμού εναντίον τους.

Η μία από αυτές, λόγω της άγριας επίθεσης που φέρεται να δέχθηκε εγκατέλειψε τον χώρο της υποκριτικής, ενώ η άλλη συνεχίζει. Μάλιστα ενώ η υπόθεση της πρώτης ηθοποιού για βιασμό φαίνεται να έχει παραγραφεί, δεν ισχύει το ίδιο για τις άλλες δύο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ήδη επικοινωνήσει με γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών και εξιστόρησαν τον εφιάλτη που έζησαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσουν μηνύσεις και καταγγελίες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ.

Νέα καταγγελία για βιασμό από πασίγνωστο ηθοποιό

Όσον αφορά στην πρώτη ηθοποιό, ο δικηγόρος της, Αλέξανδρος Μίντζιας, μίλησε χθες στον ΣΚΑΪ και είπε πως η πελάτισσά του είναι πολύ γνωστή στο ελληνικό κοινό, όμως τα τελευταία χρόνια ζει στο εξωτερικό με την οικογένειά της.

Όπως περιέγραψε, η καταγγέλλουσα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον θύτη με την πρόφαση ότι ήθελε να της μιλήσει για μια συνεργασία τους στο θέατρο, καθώς την είχε δει σε τηλεοπτική σειρά που πρωταγωνιστούσε.

Η ηθοποιός πήγε στο ραντεβού που έγινε την περίοδο του Πάσχα, πριν μερικά χρόνια, θεωρώντας πως δεν υπάρχει κάτι πονηρό σε αυτή την πρόσκληση, αφού η συνάντηση θα γινόταν μεσημέρι και ο ίδιος ήταν παντρεμένος.

Σύμφωνα με τον κ. Μίντζια όμως, ο φερόμενος ως θύτης πήγαινε συνεχώς την κουβέντα σε πιο προσωπικό επίπεδο, κάτι που ενόχλησε την ηθοποιό.

Προσπάθησε να φύγει, αλλά είχε κλειδώσει την πόρτα, με αποτέλεσμα ο φερόμενος ως δράστης να την ακινητοποιεί και να τη βιάζει.
Αφού ολοκληρώθηκε μάλιστα η πράξη, ξεκλείδωσε την πόρτα, την έδιωξε κακήν κακώς και φέρεται να την απείλησε ότι αν μιλήσει σε κανέναν θα την καταστρέψει.

Όπως ανέφερε το δικηγόρος, η πελάτισσά του αισθάνθηκε ενοχές για ό,τι έγινε, έφυγε από την Αθήνα και εργάστηκε στην επαρχία για ένα διάστημα. Ένα χρόνο μετά όμως ξανασυνάντησε τον ηθοποιό, ο οποίος φέρεται να την παρενόχλησε ξανά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα στο παρελθόν

Αποφάσισε τότε να τα παρατήσει όλα και να φύγει στο εξωτερικό, όπου έκανε τη δική της οικογένεια. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς μέχρι πρόσφατα δεν είχε μιλήσει σε κανέναν δικό της άνθρωπο για ό,τι είχε συμβεί.

Πηγές: STAR, SKAI

Όλη η επικαιρότητα