Lifestyle

Ράνια Τζίμα: «Χτύπησα πόρτες όταν έκλεισε το Mega για να βρω δουλειά – Ούτε ο Γαβριήλ είχε εργασία»

Ακούστε το άρθρο

Το πώς βίωσε το κλείσιμο του Mega αλλά και την ανεργία ενώ μόλις είχε γεννήσει το πρώτο της παιδί περιέγραψε στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” η δημοσιογράφος, Ράνια Τζίμα, σημειώνοντας ότι την ίδια περίοδο έμεινε χωρίς δουλειά και ο σύζυγός της, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

“Εμείς πρώτα από όλα απολύτως βιοποριζόμαστε από αυτή τη δουλειά. Δεν είμαστε κληρονόμοι κάποιας δυναστείας, ούτε εγώ ούτε ο Γαβριήλ. Το ξέρει ο κόσμος όλος! Αν μείνουμε χωρίς δουλειά δυο ή τρεις μήνες, πολύ απλά το σπίτι δεν θα βγαίνει. Δεν υπάρχει άλλο backup” δήλωσε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού.

“Την εποχή που έκλεισε το MEGA, ο Γαβριήλ δεν είχε δουλειά, είχε φύγει από την πολιτική και σκεφτόταν τι θα κάνει παρακάτω… Περάσαμε αυτό που πέρασαν εκατομμύρια οικογένειες μέσα στην κρίση. Βρεθήκαμε στον αέρα! Αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς… Με τη διαφορά πως ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι αυτοί που είναι στις ειδήσεις ή είναι δημοσιογράφοι, δεν τους συμβαίνει. Τους συμβαίνει!” πρόσθεσε.

Δε δίστασε μάλιστα να μιλήσει και για τις προσπάθειες που έκανε “χτυπώντας” πόρτες προκειμένου να βρει επαγγελματική στέγη.

“Ήταν 40 ημερών η κόρη μου όταν άρχισα τα πρώτα ραντεβού για δουλειά. Ψάχνοντας δουλειά, χτυπώντας πόρτες. “Γεια σας, μήπως θέλετε;”… Έπρεπε να βρω δουλειά… χθες! Βρήκα πρώτη από τους δυο μας όταν η Ελένη ήταν τεσσάρων μηνών. Ευτύχισα τότε, ήμουν τυχερή. Με πήρε τηλέφωνο ο Βασίλης Παπαδρόσος και πήγα στον Alpha. Δεν είναι κάτι, το έζησαν εκατομμύρια οικογένειες” είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

“Οι χρυσές εποχές που η δουλειά και οι δημοσιογράφοι ήταν κάτι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ούτε οι αμοιβές είναι όπως ήταν κάποτε, ούτε ο κόσμος βλέπει στον δρόμο τον δημοσιογράφο και παθαίνει κάτι. Μπορεί να ακούσεις και τίποτα αρνητικό… Εξαρτάται από την περίπτωση” τόνισε.

Μάλιστα, η ίδια παραδέχθηκε πως έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό: “Έχω μεγάλη συναισθηματική σύνδεση με το MEGA. Ήταν για εμένα ένα τεράστιο σχολείο, χαίρομαι πολύ ξαναβλέπω ανθρώπους από το παλιό MEGA. Δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς… Είναι οικογένεια! Ήθελα πάρα πολύ να ξανανοίξει το MEGA. Αισθανόμουν πως αυτό που έγινε ήταν μια μεγάλη αδικία. Αισθανόμουν πως χάνεται κάτι πάρα πολύ ισχυρό. Είναι δυνατό; Αυτό το brand; Αυτές οι ειδήσεις; Αυτή η οικογένεια; Δεν γίνεται, δεν πρέπει”.

via

Όλη η επικαιρότητα