ΕΠΣ Ηλείας

Σάκης Καραλάγας (Μέλος Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου ΕΠΣ Ηλείας): «Αν  ξεκινήσουμε 13 Μαρτίου θα χρειαστούν  5 Τετάρτες για την Α1!»

Ακούστε το άρθρο
  • «Σε καμία περίπτωση βέβαια  δεν συζητάμε  για πρωτάθλημα ενός γύρου!»

Η  καραντίνα  στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου καλά κρατεί, και  βέβαια η αγωνία όλων όσων εμπλέκονται  γύρω από  αυτά, όλο και μεγαλώνει, όσο   κυλά ο χρόνος, και  δεν  ακούγεται το παραμικρό…, αναφορικά με το αν συνεχιστούν και πότε τα  πρωταθλήματα των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων της χώρας μας, η θα  διακοπεί και αυτή η σεζόν,  όπως  έγινε και με την περσινή! Η «Πατρίς – Σπορ» με αφορμή αυτό,  ζήτησε την άποψη του Μέλους της Ε.Π./ΕΠΣΗ κ. Σάκη Καραλάγα, ο οποίος  απάντησε στα ερωτήματά μας:

κ Καραλάγα με την μακρόχρονη εμπειρία  που  έχετε,  πιστεύετε  ότι μπορούν να ολοκληρωθούν τα  φετινά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηλείας ?

« Εκ της φύσεώς μου είμαι πάντα και παραμένω αισιόδοξος! Πόσο μάλλον  με το Ποδόσφαιρο που  αγαπώ και έχω  αφιερώσει όλη μου τη ζωή, είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως παράγοντας και τα τελευταία χρόνια  μέσα από  το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ηλείας!  Θέλω λοιπόν να πιστεύω, πως  αν μας δώσουν το ΟΚ  να επιστρέψουμε στα γήπεδα από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά, οι ομάδες κάνουν  μια «μίνι» προετοιμασία, γιατί απευθείας δεν μπορούν να μπουν σε επίσημους αγώνες, και  αρχίσουν τα πρωταθλήματα και ιδίως  η Α1 της ΕΠΣΗ στις  13 Μαρτίου,  θα βγει  άνετα το πρόγραμμα  έως το  τέλος Ιουλίου»!

Όμως  αυτό δεν συνεπάγεται  και κάποιες Τετάρτες?

«Και βέβαια εξυπακούεται  ότι οι ομάδες θα υποχρεωθούν να αγωνιστούν και κάποιες Τετάρτες, για αλλιώς δεν βγαίνει το πρόγραμμα της Α1! Αντίθετα δεν υπάρχει πρόβλημα με την Α2 και την Β΄ κατηγορία,  καθώς  εκεί έχουμε λίγες ομάδες και οι αγωνιστικές βγαίνουν!  Έτσι λοιπόν στην Α1 θα χρειαστούν οι ομάδες να αγωνιστούν και πέντε Τετάρτες, πέρα βέβαια  από τις συνεχόμενες Κυριακές, όπου δεν θα υπάρξει διακοπή ούτε το Πάσχα!  Αυτό όμως σημαίνει και την συγκατάθεση των  ομάδων και των παραγόντων τους, αν  θέλουν  το πρωτάθλημα  να ολοκληρωθεί στην Α1, που είναι ένας  «μαραθώνιος!  Πράγμα που σημαίνει ότι  θα παίζουμε έως το τέλος Ιουλίου, καθώς έως  τότε  μπορεί να παραταθεί  από την ΕΠΟ και  βάση νόμου  η σεζόν στα ερασιτεχνικά  πρωταθλήματα»! 

Η  προσωπική  σας άποψη πια  είναι για  την επανέναρξη?

«Το έχω δηλώσει και παλιότερα σε εσάς, ότι για να κυλίσουν όλα κάπως ομαλά, και να ολοκληρωθούν τα ερασιτεχνικά  πρωταθλήματα, θα έπρεπε  αμέσως  μετά τις γιορτές  να επιστρέψουμε στα γήπεδα,  να παίξουμε και μια – δυο τετάρτες, ώστε να μην μας πιάσει καλοκαίρι! Μπορείτε να  φανταστείτε στην Ηλεία με τις  υψηλές θερμοκρασίες, με πολλούς παίκτες  των ομάδων  να  έχουν  φύγει  σε διάφορες εποχιακές εργασίες,  γιατί από εκεί ζουν, εμείς τον Ιούλιο  μήνα να παίζουμε  ποδόσφαιρο και ιδίως  πλει – οφ ανόδου, και  πλει – οφ παραμονής!  Δεν θέλω να το σκέφτομαι»!

Σας  έχει απασχολήσει το ενδεχόμενο του ενός γύρου στα πρωταθλήματα?

«Ότι θέλει ο καθένας λέει εδώ που φτάσαμε! Απορώ όμως αν αυτός που τα λέει, έχει παίξει μπάλα, και έχει ιδρώσει και ματώσει τη φανέλα του! Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα ενός γύρου! Δεν είναι σωστό, αυτό λέγεται τουρνουά, και όχι πρωτάθλημα…  Επειδή όμως στην Ελλάδα ζούμε, και όλα γίνονται, αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα θα έχουν αδικηθεί, όλες εκείνες οι ομάδες που έχουν κάνει έξοδα! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να συμβεί, γιατί θα μιλάμε για υποβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου»!

Φοβάστε   ένα  ανάλογο με πέρυσι ενδεχόμενο, δηλ.  τη διακοπή εδώ και τώρα ,  των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων?

«Ούτε  καν το σκέφτομαι, και ούτε θέλω να το ξαναζήσω  όχι μόνο ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αλλά  ακόμα και ως  απλός φίλαθλος!!! Θα είναι  για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που τόσα έχει τραβήξει τα τελευταία χρόνια η πιο άσχημη εξέλιξη,  και  θα έλεγα  με σιγουριά  η «ταφόπλακα»  του  Ελληνικού Ποδοσφαίρου, το οποίο πάντα στηριζόταν στα ερασιτεχνικά σωματεία!  Φαντάζεστε  να συμβεί κάτι  τέτοιο, πόσοι  ερασιτέχνες παράγοντες  που  «ματώνουν»  κάθε χρόνο για να κρατούν «ζωντανές»  τις ομάδες τους  θα αποχωρήσουν, γιατί δεν θα έχουν του χρόνου το κουράγιο να ασχοληθούν, και πόσες  ομάδες  βέβαια θα διαλυθούν»!

Κλείνοντας κ. Καραλάγα  τι  θα  λέγατε σε όλους  τους ανθρώπους  του ποδοσφαίρου στην παρούσα  κατάσταση που είμαστε?

« Κουράγιο, δύναμη και υπομονή, ώστε να  ξεπεράσουμε και αυτό τον κίνδυνο  που υπάρχει γύρω μας,  και θα  έρθει  και η ώρα που θα επιστρέψουμε στα γήπεδα και στο στοιχείο μας,  με το οποίο έχουμε πορευτεί για μια ζωή!  Όμως πάνω από όλα προέχει η υγεία  μας,  ώστε όλοι μαζί μετά γεροί και δυνατοί να χαρούμε αυτό που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, και  γενικότερα τον αθλητισμό !  Βλέπετε  έτυχε στις μέρες μας  να  βιώσουμε αυτή τη δοκιμασία, η οποία  αποτελεί ένα  παγκόσμιο  φαινόμενο,  και πρέπει να  αντιμετωπίσουμε»!

Όλη η επικαιρότητα