Κόσμος

Σάλος με τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βράχηκαν – Η απάντηση του βρετανικού μουσείου

aporriptoyn_diamesolavisi_tis_unesco_gia_ta_glypta_toy_parthenona_oi_vretanoi.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Η φροντίδα της συλλογής και η ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού μας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητά μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βρετανικό Μουσείο, ύστερα από τις αιτιάσεις πως νερό μπήκε από την οροφή στην αίθουσα που φυλάσσονται τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Την είδηση έκανε γνωστή το The Art Magazine δημοσιεύοντας παράλληλα και φωτογραφίες μέσα από το Βρετανικό μουσείου με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και έναν… ανεμιστήρα για να στεγνώσουν.

Η ΕΡΤ ζήτησε ενημέρωση για τις συνθήκες φύλαξης των γλυπτών και το μουσείο απέστειλε την παρακάτω απάντηση: «Οι αίθουσες 13 έως 18 στο ισόγειο του Βρετανικού Μουσείου έχουν αφαιρεθεί προσωρινά από τη δημόσια πρόσβαση. Το Μουσείο έχει αναλάβει ένα πρόγραμμα εργασίας σε αυτές τις γκαλερί και ο προγραμματισμός αυτής της εργασίας καθυστέρησε λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας στο πρόγραμμα του Μουσείου.

Περαιτέρω εργασίες και έρευνες πραγματοποιήθηκαν φέτος το καλοκαίρι και αυτές οι γκαλερί είναι προς το παρόν κλειστές για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών μας και η συλλογή ενώ πραγματοποιούνται αυτές οι έρευνες.

Αυτά τα βασικά έργα αποτελούν μέρος ενός προγράμματος συντήρησης κτιρίων, το οποίο θα βοηθήσει να γίνουν μελλοντικά έργα στο κτίριο του Μουσείου. Παράλληλα με αυτές τις βασικές επισκευές, αναπτύσσουμε ένα στρατηγικό masterplan για να μεταμορφώσουμε το Μουσείο στο μέλλον. Θα περιλαμβάνει την ενεργή ανακαίνιση των ιστορικών κτιρίων και της περιουσίας μας, τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών μας και την ανάληψη μιας φιλόδοξης επανάληψης της συλλογής στα επόμενα χρόνια.

Το Μουσείο είναι ένα ιστορικό και διατηρητέο ​​κτίριο και υπάρχουν συνεχείς αξιολογήσεις υποδομής σε ολόκληρο τον χώρο. Έχουμε μια ομάδα ειδικών που κάνουν τακτικούς ελέγχους σε όλο το Μουσείο για να παρακολουθούν και να διασφαλίζουν την κατάλληλη διαχείριση των κινδύνων για τη συλλογή. Η φροντίδα της συλλογής και η ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού μας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητά μας.»

Όλη η επικαιρότητα