Ελλάδα

Σήμερα η κηδεία του Υποπλοίαρχου – σύμβολο Κυριάκου Παπαδόπουλου

Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα, στον ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για τον υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 44 ετών.

Η τελετή είναι προγραμματισμένη για τις 16:30 και παρόντες αναμένεται να είναι αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε σώσει χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν το Αιγαίο, ιδιαίτερα στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015 – 2016. Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου θα γίνει η κηδεία του 44χρονου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου. Στην απόφαση του αυτή κατέληξε η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου «αποτίνοντας φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο, έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την αφοσίωση στο καθήκον, έναν άξιο, ανιδιοτελή, ακούραστο, πρωτοπόρο, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητό από τους συμπολίτες του. Αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα, τον επαγγελματισμό και την επιμονή του στην καθημερινή αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα του τόπου μας, τα προβλήματα της καθημερινής διάσωσης ανθρώπινων ζωών από τη θάλασσα».

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού» για τους σκοπούς του οποίου ο Κυριάκος είχε στρατευτεί.

«Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα πλωτά σκάφη κάνουν το ίδιο έργο με μένα. Δεν κάνω κάτι παραπάνω εγώ. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες δεν μπορείς να επιβιώσεις ψυχολογικά, δεν μπορείς να παλέψεις αυτό που γίνεται εάν δεν το αγαπάς.

iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα