Categories: Αθλητισμός

Σήμερα ο 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας» – Από την Κ. Αχαΐα στην Αρχ. Ολυμπία

Share

Μετά τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου, το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στον Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας» που επιστρέφει μετά το περσινό διάλλειμα εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ένα τριήμερο δράσης, που ξεκίνησε χθες, συνεχίζεται σήμερα τον τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία και ολοκληρώνεται αύριο με τον 43ο Γύρο «Θυσίας» να έχει επετειακό χαρακτήρα, αλλά να γίνεται και σε μια δύσκολη περίοδο.

Ο φετινός αγώνας συνδέεται με τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης για ανεξαρτησίας, καθώς και με τα 50ά γενέθλια του ΠΟ Πάτρας, που διοργανώνει τον αγώνα. Γι αυτό το λόγο εδώ και αρκετό καιρό έχει παρουσιαστεί και η επετειακή φανέλα του αγώνα.

Ο 43ος Γύρος «Θυσίας» επιβάλλεται να στεφθεί με οργανωτική επιτυχία. Τις τελευταίες ημέρες ο νέος πρόεδρος της ΕΟ Ποδηλασίας και γ.γ. του ΠΟΠ, Βασίλης Διαμαντόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν χάσει τον ύπνο τους, προκειμένου να ετοιμαστεί και η τελευταία λεπτομέρεια.

Η διοργάνωση έρχεται σε μια στιγμή που ο αθλητισμός φαίνεται να βρίσκει σιγά σιγά τους ρυθμούς πριν ενσκήψει η πανδημία. Έρχεται σε μια στιγμή που οι αθλητές «διψούν» για δράση, ανοίγοντας μια σειρά αγώνων, έπειτα από αναβολές και ματαιώσεις. Οι δηλώσεις συμμετοχής από 342 αθλητές-τριες, από 54 συλλόγους καταδεικνύει το ενδιαφέρον που υπάρχει
Ο Γιαννούτσος νικητής στην ατομική χρονομέτρηση

Ο Μίλτος Γιαννούτσος ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, που άνοιξε το τριήμερο αγωνιστικό πρόγραμμα του 43ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας».

Ο 24χρονος αναβάτης του ΑΟ Αίολος κάλυψε τα 11χλμ. της διαδρομής από τα Καλάβρυτα στην Κερπινή σε 21:21.07 και πήρε με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη.

Η σκυτάλη στην Αρχαία Ολυμπία

Σήμερα κάνει πρεμιέρα η Ελίτ Λίγκα Δρόμου, που θα περιλαμβάνει αγώνες επίσης στους Δελφούς, τη Χαλκιδική και τη Λάρισα. Ο αγώνας είναι απόστασης 122χλμ, οι αναβάτες θα εκκινήσουν από την Κάτω Αχαγιά (09:30) και θα τερματίσουν στην Αρχαία Ολυμπία.

Την Κυριακή ακολουθεί ο αγώνας ο αγώνας «Θυσίας» Gran Fondo 2021. Ώρα εκκίνησης στις 09:30 από νέο λιμάνι της Πάτρας και τερματισμός στα Καλάβρυτα, απόστασης 102χλμ.

Τα φαβορί και το ηλειακό ενδιαφέρον

Ο Παναγιώτης Καρατσιβής του ΠΓΣ Λάρισας ήταν ο τελευταίος νικητής, το 2019, άρα κι αυτός που καλείται να υπερασπιστεί τα κεκτημένα. Στους άνδρες ξεχωρίζουν επίσης οι συμμετοχές του Ηλία Τσορτουκτσίδη (ΑΕΚ) και του Πυργιώτη Εμιλιάνο Βίλα που αγωνίζεται με την φανέλα του Π.Ο. Βόλου ενώ από τον νομό Ηλείας θα λάβουν μέρος οι Γιώργος Νικολόπουλος και Παναγιώτης Τσόκος του Φιλαθλητικού.

Από πλευράς γυναικών αναφέρουμε ενδεικτικά τις συμμετοχές της Βαρβάρας Φασόη (Πόρτο Λεόνε), της Σοφίας Λιοδάκη (Ταλώς Χανίων), της Ευγενίας Μπουλμέτη (Αίολος) και της Ειρήνης Καρούσου (Κρόνος Νίκαιας).