Ηλεία

Σαλμώνη: Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Κατσώλης

Ακούστε το άρθρο

Στο πένθος βύθισε τη Σαλμώνη και την Ηλεία η είδηση της απώλειας του Παναγιώτη Κατσώλη, ενός ανθρώπου που με τις αξίες του και τον αγωνιστικό του χαρακτήρα έδωσε σημαντικούς αγώνες για πολλά χρόνια τόσο στα κοινά του τόπου, όσο και στον αθλητικό χώρο που υπεραγαπούσε, έχοντας ως σκοπό ζωής να επιδιώκει πάντα το καλύτερο για τους συμπολίτες του.

Είχε αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του για να δει τον τόπο αυτό με μία διαφορετική και καλύτερη προοπτική. Ήταν διεκδικητικός και εργατικός χαρακτήρας σε κάθε πτυχή της ζωής του, έχοντας αισθητή παρουσία στα κοινά. Ωστόσο, τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε επιδεινώθηκαν και κατέληξε χθες σε ηλικία μόλις 76 ετών.

Η ενασχόληση με τα κοινά

Ως άνθρωπος της προσφοράς, δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε μπροστάρης και διεκδίκησε μαζί με τους συμπολίτες του ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τις επόμενες γενιές που θα ζήσουν σε αυτόν. Για πολλές τετραετίες υπήρξε πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σαλμώνης, ενώ ήταν επί σειρά ετών και πρόεδρος στον ΤΟΕΒ Πελοπίου. Έχοντας σημαντική ενασχόληση με τα αγροτικά, διετέλεσε πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Σαλμώνης και  ήταν πάντα κοντά στους αγρότες και τα προβλήματά τους με «δυνατή φωνή» για τα δικαιώματά τους.

Η παρουσία του όμως δεν περιορίστηκε στην κοινότητα πού γεννήθηκε, αλλά κατείχε και σημαντικές θέσεις στο δήμο Πύργο. Συγκεκριμένα υπήρξε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, ενώ είχε αναλάβει και σημαντικά πόστα του δήμου όπως αυτό της ΔΗΚΕΠ. Πολιτικά ήταν υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας και για πολλά χρόνια βρισκόταν στο κόμμα.

Η αγάπη για το ποδόσφαιρο

Μπορεί να ήταν λάτρης της προσφοράς, όμως είχε τεράστια αγάπη και για το άθλημα του ποδοσφαίρου. Για πολλά χρόνια υπήρξε πρόεδρος της τοπικής ομάδας «Πρόοδος Σαλμώνης», ενώ επί σειρά ετών κατείχε και τη θέση του γενικού γραμματέα της ΕΠΣ Ηλείας.

Οικογενειάρχης και κοινωνικός

Το κοινωνικό του έργο μεγάλο, ωστόσο ο Παναγιώτης Κατσώλης κατάφερε να πετύχει και στην προσωπική του ζωή. Υπήρξε εξαίρετος οικογενειάρχης και είχε τη χαρά να δει με τη σύζυγό του Ευαγγελία, τα παιδιά τους να προκόβουν και να υπηρετούν με τη σειρά τους το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Γρηγόρης ως Αστυνομικός στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, ο Γιάννης στην ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου, με την αδερφή τους Κωνσταντίνα να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είχε ακόμα τη χαρά να γίνει και παππούς, με το γιό του Γιάννη να του χαρίζει το πρώτο του εγγόνι. Ιδιαίτερα κοινωνικός χαρακτήρας, πάντα βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη. Παρά την απώλειά του, αφήνει σε όλους παρακαταθήκη την αγωνιστικότητα και την ανιδιοτέλειά του.

Η κηδεία

Η νεκρώσιμος ακολουθία του πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σαλμώνης.


Η εφ. «Πατρίς» και το Patrisnews, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Όλη η επικαιρότητα