Ψυχαγωγία

Σειρές με βασιλικό άρωμα για όσους δεν χόρτασαν με τo «Crown»

Ακούστε το άρθρο

Τελείωσες τη σειρά «Τhe Crown»; Ψάχνεις τι να δεις μετά και έχεις διάθεση για βασιλικές σειρές;

Η αναζήτησή σου τελειώνει εδώ, καθώς το lordoftheseries.gr συγκέντρωσε τις επιλογές για την επόμενη παραπλήσια σειρά, που αξίζει να δεις.

1. The White Queen (2013)

Ομοιότητες: Σειρά εποχής, Βρετανίδες Βασίλισσες

Η μίνι σειρά The White Queen, βασισμένη στον ομώνυμο βιβλίο της, αφηγείται τη ζωή μιας άλλης βασίλισσας Ελισάβετ (όχι της γνωστής): της Elizabeth Woodville. Η βασίλισσα του York προς το τέλος του Πολέμου των Ρόδων. Στο πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε τη Rebecca Ferguson Η σειρά διαδραματίζεται στην Αγγλία του 15ου αιώνα, όταν ξέσπασε μια διαμάχη μεταξύ των Οίκων York και Lancaster. Ο επακόλουθος πόλεμος επιφέρει τρεις αδίστακτες γυναίκες, που διεκδικούν το θρόνο πάση θυσία.

2. The Tudors (2007-2010)

Ομοιότητες: Κουστούμια, Ποικιλία Χαρακτήρων

Στη βασιλική σειρά του δικτύου Showtime πρωταγωνιστεί ο Jonathan Rhys Meyers ως o βασιλιάς Ερρίκος Η’. Σε 4 σεζόν, η σειρά διερευνά τις πολυάριθμες σχέσεις του Ερρίκου με διάφορες γυναίκες, κατά τη διάρκεια της σχεδόν 40χρονης βασιλείας του, ως Βασιλιάς της Αγγλίας, στις αρχές του 1500. Από τις ιστορίες για την Αικατερίνη της Αραγονίας (Maria Doyle Kennedy) και την Anne Boleyn (Natalie Dormer), έως και τις αντιπαραθέσεις του Ερρίκου με την Καθολική Εκκλησία, η παρακολούθηση είναι συναρπαστική από την αρχή έως το τέλος. Μπόνους: Ο Henry Cavill ως Charles Brandon!

3. Reign (2013-2017)

Ομοιότητες: Κουστούμια, Οικογενειακά προβλήματα.

Στη βασιλική σειρά του CW, Reign, πρωταγωνιστεί η Mαίρη A’ της Σκωτίας (Adelaide Kane). Βλέπουμε τη βασίλισσα να προσπαθεί να διαχειριστεί τα σκαμπανεβάσματα της γαλλικής αυλής, στα οποία περιλαμβάνονται μια απαίσια πεθερά (Megan Follows) και μερικές ερωτικές σκηνές με τον Βασιλιά Φραγκίσκο (Toby Regbo) . Τα πανέμορφα φορέματα της Mary και το soundtrack είναι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σ’ αυτή τη σειρά των 4 σεζόν.

4. The Windsors (2016-)

Oμοιότητες: Η Σύγχρονη Βρετανική Βασιλική Οικογένεια

Εάν δεν παίρνετε τη βρετανική βασιλική οικογένεια πολύ σοβαρά, αλλά εξακολουθεί και σας ενδιαφέρει τηλεοπτικά, τότε η σειρά The Windsors είναι πιθανότατα για εσάς. Η κωμική σαπουνόπερα είναι μια παρωδία της σύγχρονης βασιλικής οικογένειας. Από τα πυρά της δεν γλυτώνει κανείς, γελοιοποιώντας όλους, από τον πρίγκιπα Χάρι έως την αδελφή της Κέιτ Μίντλετον, Πίπα. Η σειρά είναι μια παραγωγή του δικτύου BBC και αποτελείται από 3 σεζόν.

5. The Royals (2015–2018)

Ομοιότητες: Πληθώρα Χαρακτήρων, Δράμα

Εάν οι φανταστικές βασιλικές οικογένειες είναι περισσότερο του γούστου σας, τότε μη χάσετε τη σειρά The Royals. Οι The Royals είναι η βασιλική πρόταση του δικτύου Fox. Το καστ περιλαμβάνει την Elizabeth Hurley και τον William Moseley ως μέλη μιας φανταστικής, σύγχρονης βρετανικής βασιλικής οικογένειας, τους Henstridges, αντί για τους Windsors, με διάφορα «βασιλικά» προβλήματα. Έχει όλο το δράμα του The Crown, αλλά στη μοντέρνα και γεμάτη σκάνδαλα εκδοχή του.

6. Downtown Abbey (2010-2015)

Ομοιότητες: Δράμα, Σειρά Εποχής, Χαρακτήρες

Αν αντίθετα, ψάχνεις μια μεγάλη σειρά με πολλούς χαρακτήρες, αλλά δεν είσαι φιλοβασιλικός θεατής, τότε η σειρά Downtown Abbey, αξίζει της προσοχής σου. Κατά τη διάρκεια των 6 σεζόν της, βλέπουμε τη καθημερινότητα μιας βρετανικής αριστοκρατικής οικογένειας, των Crawley, αλλά και του υπηρετικού προσωπικού της , στις αρχές του 20ου αιώνα. Δημιουργός της σειράς είναι ο Julian Fellowes και στο καστ συμπεριλαμβάνονται οι Hugh Bonneville, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern. Αν δεν σας φτάσουν τα 52 επεισόδια, να αναφέρουμε πως η σειρά έχει και κινηματογραφικό σίκουελ!

7. Victoria (2016-)

Ομοιότητες: Κουστούμια, Βασίλισσα της Αγγλίας, Ιστορική σειρά εποχής

Η βασίλισσα Βικτώρια ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στην αγγλική ιστορία, μέχρι να την ξεπεράσει η τρισέγγονή της, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 2017. Η σειρά του δικτύου Masterpiece, Victoria ακολουθεί τη βασίλισσα Βικτώρια (Jenna Coleman) καθώς αναλαμβάνει βασιλικά καθήκοντα, πληγώνεται από το Λόρδο Melbourne (Rufus Sewell), ερωτεύεται τον Πρίγκιπα Άλμπερτ (Tom Hughes) και αποκτά έξι παιδιά μέχρι τα 30 της. Βλέπουμε επίσης τις δυσκολίες μιας γυναίκας μονάρχη, που προσπαθεί να κρατήσει τα πάντα υπό έλεγχο.

Όλη η επικαιρότητα