Ηλεία

Σε απόγνωση η αγορά της Αμαλιάδας- «Γιατί δεν ανοίγει και το λιανεμπόριο;»

Ακούστε το άρθρο

Σε απόγνωση βρίσκεται η αγορά της Αμαλιάδας, όσο περνούν οι μέρες και ενώ υπήρχε η ελπίδα ότι τα καταστήματα θα άνοιγαν ενόψει της εορταστικής περιόδου, η ανακοίνωση για άνοιγμα μόνο των καταστημάτων με εποχικά, προκάλεσε την έντονη δυσφορία των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Σε δηλώσεις του, με αφορμή το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων από αύριο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης, μίλησε για μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου της πόλης: «Πλέον η κατάσταση έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Υπάρχουν επαγγελματίες που δεν έχουν να ψωνίσουν για φαγητό και αυτό δεν είναι υπερβολή. Δεν έχουν έσοδο, δεν έχουν χρήματα, δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα.

Για αυτό τόσο καιρό, επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να στηρίζουμε τους μικρομεσαίους, τους «μικρούς» επαγγελματίες. Στην πόλη οι επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και βλέπουμε συναδέλφους, συμπολίτες, φίλους μας, να μην έχουν για τα «προς το ζην».

Ο κ. Σιαψάλης επισημαίνει ότι το λιανεμπόριο δεν θα έπρεπε να έχει κλείσει καθόλου ή τουλάχιστον αφού αυτό έγινε, να άνοιγε εξ ολοκλήρου από αύριο:

«Από τη Δευτέρα, θα ανοίξουν κάποιες πολυεθνικές και μαγαζιά με εποχικά είδη. Θα ανοίξουν τα πολυκαταστήματα για να πάρουν όλα τα λεφτά από την «πίτα». Και τι είναι ή δεν είναι εποχικό; Τα περισσότερα καταστήματα στην αγορά, αυτή την εποχή  έχουν, το καθένα στο είδος του, και κάτι εποχικό. Αυτά γιατί να μην ανοίξουν; Τι είναι αυτά τα πράγματα και οι διακρίσεις;

Τα μικρά καταστήματα, δεν έπρεπε να έχουμε κλείσει καθόλου. Λαμβάναμε και θα συνεχίζαμε να λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα προφύλαξης, ο κόσμος είχε προσαρμοστεί για την προστασία της υγείας όλων μας, συμμορφώνονταν και με τα όποια προβλήματα μπορούσαμε κάπως να δουλέψουμε.

Δηλαδή, σε όσα ανοίξουν, δεν θα υπάρξει συνωστισμός; Δεν θα θέλει ο κόσμος να ψωνίσει κάποια πράγματα; Δυστυχώς, υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά…», είπε χαρακτηριστικά.

Σε λειτουργία, πάντως, είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, όπου εκεί το καταναλωτικό κοινό, μπορεί να κάνει ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά παραγγελίες σε όσα καταστήματα συμμετέχουν και να γίνεται διανομή κατ’ οίκον των όποιων αγορών τους.

Όλη η επικαιρότητα