Ηλεία

Σε ετοιμότητα ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για τη «Μήδεια» – Ανησυχούν οι χαμηλές θερμοκρασίες

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ετοιμότητα η πολιτική προστασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για να αντιμετωπίσει τις άγριες διαθέσεις της “ΜΗΔΕΙΑΣ”, του καιρικού φαινόμενου που θα πλήξει από σήμερα την Ηλεία.

Κύριο χαρακτηριστικό των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν έως την Πέμπτη, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, η βροχή, το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες

“Είμαστε ενημερωμένοι από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι η περιοχή θα επηρεαστεί από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, βρίσκεται σε επιφυλακή.

Όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, δήμος και περιφέρεια, έχουμε συντονιστεί πλήρως και βρισκόμαστε σε συνεχή  συνεργασία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κακοκαιρία.

Έχουμε τα δικά μας μηχανήματα αλλά και αυτά που έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε λόγω της συνεργασίας που υπάρχει με ιδιοκτήτες μηχανημάτων στα σημεία όπου έχει εκτιμηθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα το αντιμετωπίσουμε όπως και τις άλλες φορές”, επεσήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ και τη Ράνια Τζαβάρα ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλης Αρβανίτης.

Ανησυχία για τις χαμηλές θερμοκρασίες

Ιδιαίτερα έντονος είναι ο προβληματισμός για το γεγονός ότι κύριο χαρακτηριστικό των ακραίων καιρικών φαινομένων θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες.                                                                                                

Το ανησυχητικό αυτή τη φορά είναι ότι οι θερμοκρασίες θα είναι πάρα πολύ χαμηλές. Όπως μας έχει ενημερώσει ο προγνώστης καιρού κ. Θοδωρής Κονδύλης που είναι και μέλος της Εθελοντικής Ομάδος  “ΔΙΑΣ” που έχουμε στο Δήμο, θα έχουμε κάποια προβληματάκια από σήμερα με βροχές και από την Κυριακή με χιονοπτώσεις. Θα πρέπει ο κόσμος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός  αυτές τις μέρες, γιατί  όλοι πάμε στις δουλειές μας.

Το χιόνι που θα πέσει όπως φαίνεται θα παγώσει. Εμείς θα είμαστε εκεί να κάνουμε τους αλατισμούς που πρέπει, να ανοίξουμε τους δρόμους που θα κλείσουν.

Η πολιτική προστασία του Δήμου θα είναι στη διάθεση των δημοτών και οποιοσδήποτε χρειαστεί βοήθεια  δεν πρέπει να διαστάσει να τηλεφωνήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Το μεγάλο πρόβλημα εκτιμούμε ότι θα είναι από το οροπέδιο της Φολόης και  πάνω, δηλαδή στη Λαμπεία και τη Λασιώνα  για αυτό και έχουμε δώσει ιδιαίτερα βαρύτητα στις περιοχές αυτές όπου υπάρχουν μηχανήματα  έτοιμα να επέμβουν, προσωπικό και αλάτι.

Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι οι κακές καιρικές συνθήκες θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη αλλά ξέρεται ότι τα στοιχεία αυτά αλλάζουν ανά πάσα στιγμή.Η κτηνοτροφία θα δοκιμαστεί για ακόμα μία φορά από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Τεράστιο πρόβλημα θα υπάρξει με τέτοιες θερμοκρασίες και στις καλλιέργειες”, τόνισε ο κ Αρβανίτης.

Όλη η επικαιρότητα