Ηλεία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αρχαία Ολυμπία και Φολόη

Ακούστε το άρθρο

Μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε άμεσα ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με το υπ’ αρ. 5753/04-08-2021 έγγραφό του, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η απόφαση καθορίζει την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις παραπάνω περιοχές στις 4-8-2021.

Η κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι (6) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου 2022.

Με την κήρυξη των προαναφερόμενων Κοινοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα καταγράψει τις ζημιές τις οποίες υπέστη το αγροτικό και το δημοτικό δίκτυο και οι άλλες υποδομές των πληγεισών Κοινοτήτων, ώστε να αποκατασταθούν με σχετικές χρηματοδοτήσεις. Για τον σκοπό αυτό η Δημοτική Αρχή, θα έχει στενή συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων, στο αμέσως προσεχές διάστημα

Όλη η επικαιρότητα