Ηλεία

Σε κυψέλη πολιτισμού μετατρέπεται το Δημοτικό Κατάστημα των Καβασίλων

Ακούστε το άρθρο

Για εγκατάλειψη δημοτικού κτιρίου στα Καβάσιλα και μετατροπή του σε «ερειπωμένα αφοδευτήρια» κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο κτίριο με πρωτοβουλία της σημερινής δημοτικής αρχής θα γίνει σύντομα κυψέλη Πολιτισμού με χρηματοδότηση και από το Πράσινο Ταμείο.

Επίσκεψη στα Καβάσιλα στον χώρο που είχε εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και στεγαζόταν πριν χρόνια ο Αγροτικός Σύλλογος και άλλοι σύλλογοι, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπύρο Βασιλείου και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Σίμο Μάλιαρη.

«Τα ερειπωμένα αφοδευτήρια θα γίνουν από την σημερινή δημοτική αρχή  κυψέλες Πολιτισμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση που πέτυχε η σημερινή Δημοτική Αρχή από το Πράσινο Ταμείο για την «Ανακαίνιση -Διαμόρφωση Πολιτιστικού Κέντρου Τ.Κ. Καβασίλων».

Ανάδειξη του κτιρίου

Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Τα Καβάσιλα είναι η μεγαλύτερη κοινότητα του Δήμου Πηνειού με μεγάλες δυνατότητες. Δυστυχώς όμως εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους από την προηγούμενη Δημοτική  Αρχή και έτσι εδώ δίπλα από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου υπάρχει το ερειπωμένο αφοδευτήριο! Αυτός ήταν ο Πολιτιστικός χώρος! Αυτός ήταν ο χώρος λειτουργίας και δράσης και του Αγροτικού Συλλόγου.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου και όταν είδα αυτή τη θλιβερή εικόνα, τον εξευτελισμό των δημοτικών κτιρίων, έθεσα ως στόχο να αναδείξω αυτό το κτίριο όπως ακριβώς αρμόζει  και στο πολιτιστικό επίπεδο των κατοίκων των Καβασίλων αλλά και όλων των κατοίκων του Δήμου Πηνειού».

Χρηματοδότηση από Πράσινο Ταμείο

Και ο δήμαρχος συνέχισε: «Έτσι επισκέφθηκα το Πράσινο Ταμείο και τον πρόεδρό του  μαζί με τον τότε Γεν. Γραμματέα του Δήμου τον φίλο Γιώργο Παπαδιαμαντόπουλο. Αποτέλεσμα ήταν να πετύχουμε  χρηματοδότηση 176.827 ευρώ ενώ ο Δήμος θα διαθέσει το υπόλοιπο απαιτούμενο ποσό δηλαδή 203.072 ευρώ.  Με το συνολικό ποσό των 379.000 ευρώ  γίνεται  πράξη το έργο «Ανακαίνιση Διαμόρφωση Πολιτιστικού Κέντρου Τ.Κ. Καβασίλων». Σύντομα ξεκινά διαγωνιστική διαδικασία και σε αυτό το χώρο σε λίγο καιρό θα υπάρχει μια δομή πολιτιστικής κυψέλης».

«Ευχαριστώ τον μητροπολίτη»

Και ο δήμαρχος συμπλήρωσε: «Ευχαριστώ όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου οι οποίοι ομόφωνα και ομόθυμα απεδέχθησαν την πρότασή μου και συμφώνησαν όλα τα χρήματα του Πράσινου Ταμείου να διατεθούν στο ερειπωμένο κτίριο για να σωθεί και να αναδειχθεί.

Τέλος ευχαριστώ τον εφημέριο της ενορίας του Αγ. Γεωργίου π. Νικόλαο Γιαννακόπουλο και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου  που με τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, παραχώρησαν αυτή την έκταση εκ νέου, παρότι δεν είχε  δείξει καλή συμπεριφορά η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Εν κατακλείδι: τα ερειπωμένα αφοδευτήρια θα γίνουν από την σημερινή δημοτική αρχή  κυψέλες Πολιτισμού ».

Όλη η επικαιρότητα