Ελλάδα

Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης

Ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης ανέβασε πυρετό, είχε δυσκολία αναπνοής και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.
Ακούστε το άρθρο

Στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε αργά το βράδυ χθες Παρασκευή ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης.

Ανέβασε πυρετό

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το Romfea.gr, ο μητροπολίτης Περιστερίου ανέβασε πυρετό, ενώ είχε και πτώση του οξυγόνου.

Ο κ. Κλήμης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την εντολή του εξάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως, μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, ο μητροπολίτης Περιστερίου ανέβασε πυρετό, είχε δυσκολία αναπνοής και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Αδυνατεί ν’ αντεπεξέλθει

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο κ. Κλήμης αδυνατεί ν’ αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του λόγω ασθενείας και η Διαρκή Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), εξαιτίας του διοικητικού κενού που έχει προκύψει στη Μητρόπολη από την αδυναμία της άσκησης των καθηκόντων του, πρόσφατα ενέκρινε τροποποίηση του 263/2014 Κανονισμού «Περί συγκροτήσεως, αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Μητροπολιτικών Συμβουλίων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Η τροποποίηση προβλέπει ότι σε Μητροπόλεις, οι ποιμενάρχες των οποίων αδυνατούν προσωρινά να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και επιπλέον δεν έχουν ορίσει αναπληρωτή τους, θα διορίζεται έξαρχος μητροπολίτης ως πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για τις τρέχουσες διοικητικές ανάγκες.

Ο λόγος για τον οποίο η ΔΙΣ δεν προέβη στον ορισμό κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είναι ότι δεν είχε λάβει την ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση του μητροπολίτη Περιστερίου.

Όλη η επικαιρότητα