Ελλάδα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Νεα Μάκρη – Ενδείξεις εμπρησμού

Η φωτιά έφτασε σε σπίτια και προκάλεσε ζημιές.
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ, σε έκταση στη Νέα Μάκρη.

Η φωτιά που έφτασε σε σπίτια και προκάλεσε ζημιές, ήταν σε δύο μέτωπα, κοντά στον Άγιο Εφραίμ και στο τέρμα της οδού Δάφνης, στην περιοχή Λιβίσι, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά κατοικίες. Επί τόπου παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και εθελοντές.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Κυπαρίσσης μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” για πολύ δύσκολη βραδιά που “ξύπνησε μαύρες μνήμες” “Η φωτιά ξέσπασε στις 10.30 το βράδυ τρεις εστίες με διάφορα 500 μέτρων μεταξύ τους σε μια πευκόφυτη περιοχή με δυτικό άνεμο και προβολή της απειλής προς τις κατοικημένες περιοχές αρχικά του Λιβισίου, δυτικότερα της Αγίας Μαρίνας και γενικότερα της Νέας Μάκρης. Με την ενίσχυση δυνάμεων που ζητήσαμε, το κλείσιμο της περιοχής και την μερική απομάκρυνση κατοίκων μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση της φωτιάς, καθώς οι πολλαπλές εστίες έφερναν τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών” σημείωσε.

Όπως είπε κάποια στιγμή έπεσαν και οι άνεμοι ώστε να μπορούμε να μιλάμε σήμερα για ελάχιστες ζημιές σε παραπήγματα και περιβάλλοντες χώρους.

Σημείωσε πως από νωρίς έχει δοθεί άρση της απομάκρυνσης και οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους ενώ και οι δρόμοι έχουν ανοίξει.

Ο ίδιος μίλησε για παρόμοιο περιστατικό στην περιοχή μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ το 2009 είχε καεί ακριβώς η ίδια περιοχή με την εκδήλωση ταυτοχρόνως δυο πύρινων εστιών. Προχθές πάλι είχαμε στο Λιμικό Γραμματικού φωτιά σε δύο μέτωπα την ίδια στιγμή. “Δυστυχώς είναι στόχος η περιοχή”, είπε και πως πρέπει να υπάρξουν δράσεις απο τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ασφαλείας για τον έλεγχο κακόβουλων ενεργειών. “Η περιοχή έχει μαύρη ιστορία” πρόσθεσε

Όλη η επικαιρότητα