Αγροτικά Ηλεία

Σημαντική διάκριση στο Ντουμπάι για “Το λιοστάσι μου” της οικογένειας Θανόπουλου

Ακούστε το άρθρο

Από την Κορυφή… στην κορυφή!

Ακόμα μια σημαντική διάκριση και η πρώτη για το 2021 σε διεθνές επίπεδο για «Το Λιοστάσι μου» της οικογένειας Θανόπουλου από την Κορυφή Ηλείας.  Η διάκριση σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσιας «Dubai olive oil competition early harvest», που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από τις 14 έως 17 Ιανουαρίου 2021.

Ο διαγωνισμός πρώιμης συγκομιδής που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι είναι ένας ειδικός διαγωνισμός για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, τα οποία είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στον πολυτελή και στον υψηλότερο ουρανοξύστη στο κόσμο, στον Burj khalifa, από έγκριτη πολυμελή διεθνούς φήμης κριτική επιτροπή.
Ο Dubai olive oil competition early harvest, θεωρείται πόλος έλξης για πολλούς συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, λόγω της πολυτελούς φύσης του και των αγορών του, γεγονός που αυτόματα κάνει το βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό για τον συμμετέχοντα.

Τα προϊόντα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δοκιμάστηκαν από τους κριτές με τυφλή μέθοδο χωρίς συσκευασία και χωρίς κανένα διακριτικό στοιχείο.
Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθηση του.

Στη συνέχεια ο κάθε κριτής πραγματοποίησε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης, η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης,καθώς και άλλα κριτήρια όπως όψη, οσμή,υφή,γεύση και αίσθηση στο στόμα.

«Καταθέτουμε την ψυχή μας»

Ο Ηλείος ελαιοπαραγωγος από την Κορυφή,ο κ. Τάκης Θανόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτή τη φορά,το Ντουμπάι ήταν η πόλη που έδωσε μεγάλη χαρά στην οικογένεια Θανόπουλου.

Το να συμετάσχεις στον δημοφιλέστερο και πιο πολυτελή διαγωνισμό γευσιγνωσίας στον κόσμο με συμμετέχοντες επίσης από όλο τον κόσμο και να σημειώνεις υψηλή βαθμολογία και να αποσπάς βραβείο, θεωρείται πολύ σημαντικό για μένα και την οικογένειά μου.

«Το Λιοστάσι μου», συναγωνιστηκε στην γεύση, στην ποιότητα και σε άλλα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, με μεγαθήρια της παγκόσμιας ελαιοκομίας.
Στους διεθνείς διαγωνισμούς, συναγωνίζεσαι με μεγάλα ελαιοτριβεία,με ογκώδεις συνεταιρισμούς, με εμπορικές αλυσίδες με τεράστιες ποσότητες που έχουν γνώρισμά τους απίστευτα μεγάλο αριθμό επιλογών σε ποιότητες και ποικιλίες. Τέτοιες διακρίσεις είναι σημαντικές για την οικογένεια Θανόπουλου και «Το Λιοστάσι μου», συνεχίζουμε την συστηματική δουλειά, καταθέτουμε την ψυχή μας και προσφέρουμε το προϊόν που εμείς οι ίδιοι καταναλώνουμε.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με την ανιδιοτελή αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους, με ωθούν να ανεβαίνω επίπεδο!!!».

Πηγή:  “Επί γης”, η Νέα Αγροτική εφημερίδα από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Βαρουξή- εκδότη της εφημερίδας “Πατρίς”.

Όλη η επικαιρότητα