WEB tv Ηλεία

Σκουροχώρι: Καταγγελία 63χρονης για θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca (vid)

Ακούστε το άρθρο

Ένα σοβαρό περιστατικό παρενέργειας, μετά από τον εμβολιασμό της με σκεύασμα της AstraZeneca, καταγγέλλει μια 63χρονη γυναίκα από την Ηλεία, η κα Γαρυφαλλιά Καπετάνη.

Μάλιστα η κα Καπετάνη μίλησε γι’ αυτό το θέμα χθες στην εκπομπή Live News, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου εξιστόρησε όλα όσα βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει. Όπως κατήγγειλε, την περασμένη Τετάρτη, 31 Μαρτίου, εμβολιάστηκε με σκεύασμα της AstraZeneca και την επόμενη ημέρα το πρωί ένιωσε έντονη αδιαθεσία, με ατονία, μούδιασμα στα χείλη, έντονο άλγος στα άκρα και οίδημα στο αριστερό της πόδι. Όπως είναι φυσικό φοβήθηκε απ’ όλη αυτή την κατάσταση, έκανε όμως υπομονή μια μέρα ακόμη, μήπως νιώσει καλύτερα, κάτι που όμως δεν συνέβη.

Την επόμενη ημέρα η κα Καπετάνη, αφού η κατάσταση της υγείας της όχι μόνο δεν είχε βελτιωθεί, αλλά αντίθετα είχε επιδεινωθεί, αφού δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει, ο γιος της τη μετέφερε στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου εκεί ύστερα από εξέταση που την υπέβαλαν οι ιατροί, διέγνωσαν θρόμβωση και της πρότειναν να κάνει αντιθρομβωτικές ενέσεις.

Όπως υποστηρίζει, ενημέρωσε τους γιατρούς ότι είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca και ότι δεν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο γι’ αυτές τις περιπτώσεις, να συμπληρωθεί δηλαδή η σχετική κίτρινη κάρτα, προκειμένου να ενημερωθεί ο Ε.Ο.Φ.

Δεν θέλει να κάνει το δεύτερο εμβόλιο

Η κα Καπετάνη αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να περπατήσει καλά, καθώς έχει πρόβλημα στην κίνηση. Βρίσκεται συνεχώς στον καναπέ ή στο κρεβάτι της. Το αριστερό πόδι της είναι πρησμένο, ενώ δεν έχει συνέλθει και από το μούδιασμα το οποίο αισθάνεται. Την πρώτη δόση την έκανε στις 31 του μήνα, ενώ η δεύτερη δόση είναι να γίνει τον Ιούνιο.

Φυσικά με όλα αυτά που έχει περάσει η γυναίκα, την έχουν κάνει να έχει μία πολύ μεγάλη άρνηση στο να κάνει τη δεύτερη δόση. Για ένα μήνα δε θα πρέπει να παίρνει φαρμακευτική αγωγή με ενέσεις και αντιβιώσεις.

«Αγχώθηκα, έκλαιγα, με πήρε ο γιος μου και ήρθαμε σπίτι» ανέφερε αναστατωμένη η κα Καπετάνη που όπως τόνισε έως τώρα δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα με την υγεία της. «Έχω τώρα πέντε μέρες που με πονάει το πόδι μου. Στο νοσοκομείο που πήγα και έκανα υπέρηχο, μου είπαν ότι έχω θρόμβωση και μου έδωσαν μία τσάντα με ενέσεις.

Την προηγούμενη Τετάρτη έκανα το εμβόλιο και την επόμενη μέρα το πρωί σηκώθηκα από το κρεβάτι και δεν μπορούσα να περπατήσω. Το άφησα μία μέρα και είπα ότι θα περάσει. Την επόμενη μέρα ήταν ακόμα χειρότερο και με πήρε ο γιος μου και με πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί με εξέτασαν και βρήκαν τη θρόμβωση. Εγώ τώρα είμαι ακόμα χειρότερα. Μουδιάζουν τα χείλη μου, το χέρι μου, η μέση μου. Ήμουν μία γυναίκα που δεν είχα κανένα πρόβλημα και από τότε που έκανα το εμβόλιο μου συνέβησαν όλα αυτά τα προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η 63χρονη γυναίκα, που θα πάει σε άλλους γιατρούς για να δει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Τι δηλώνει η κόρη της

Η κόρη της κας Γαρυφαλλιάς, Κωνσταντίνα Καπετάνη, ρίχνει ευθύνες στο νοσοκομείο για την κατάσταση της μητέρας της. Αφού επανέλαβε τα γεγονότα που έγιναν με την μητέρα της, τόνισε χαρακτηριστικά για την αντιμετώπιση που είχε από το νοσοκομείο.

«Η μητέρα μου πήγε το πρωί στο νοσοκομείο και εγώ επικοινώνησα τηλεφωνικώς το απόγευμα. Δεν έκαναν ούτε καν τα προβλεπόμενα που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν συμπλήρωσαν ούτε την κίτρινη κάρτα προκειμένου να ενημερωθεί ο ΕΟΦ για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες, της έδωσαν την αγωγή, τις ενέσεις και την έστειλαν στο σπίτι της. Αυτό ήταν όλο…

Έπειτα από δική μου τηλεφωνική παρέμβαση που ζήτησα τον λόγο, μου είπαν ότι ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να φτιάξει αυτή την κίτρινη κάρτα. Διότι μου είπαν ότι εμπεριέχει προσωπικά δεδομένα και δεν θα μπορούσε ο γιατρός από μόνος του. Και εγώ τους είπα ότι εκεί δεν ήταν η μητέρα μου; Γιατί δεν της είπατε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται κάτι τέτοιο; Το μόνο που της είπαν είναι να ενημερώσεις, το κέντρο υγείας εάν θα κάνεις την δεύτερη δόση. Τίποτα άλλο. Εγώ προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον ΕΟΔΥ δύο ημέρες συνεχόμενες αλλά καλεί και δεν το σηκώνει κανείς. Δεν έχει ενημερωθεί κανένας αρμόδιος για το περιστατικό της μητέρας μου έτσι ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω».

Η κόρη της 63χρονης γυναίκας ακολούθως συμπλήρωσε. «Δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω, ότι ήθελαν να το αποκρύψουν ή ότι δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Εκτός κι αν δεν είναι σωστά εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι για το τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Τελειώνοντας η κα Καπετάνη ανέφερε ότι θέλει να διευκρινίσει πως δεν βγήκαν στην εκπομπή για να μιλήσουν δημόσια για το πρόβλημα της μητέρας της και να αποτρέψουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά για να διερευνηθεί περαιτέρω η περίπτωση της μητέρας της και να αποφύγουν άλλα τέτοια περιστατικά στον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: Mega

Όλη η επικαιρότητα